Zelf een veranda ontwerpen met onze 3D veranda configurator

Sommige mensen kunnen objecten perfect in hun hoofd visualiseren, terwijl dit voor anderen veel moeilijker is. Behoort u tot die tweede groep? Dan zal onze 3D veranda configurator van pas komen. Met deze software kunt u in enkele stappen zelf een veranda ontwerpen. Er zijn tientallen opties om het ontwerp te personaliseren.

Het voordeel van een virtuele veranda ontwerper

Tijdens de planningsfase zijn er allerlei vragen:

 • “Zou mijn veranda groot genoeg zijn?”
 • “Kies ik voor een moderne of klassieke dakrand?”
 • “Is een lessenaarsdak mooier dan een plat dak?”
 • “Welke kleur kies ik voor de profielen?”

Met behulp van onze 3D veranda designer krijgt u hierop een antwoord. Deze tool helpt u om het eindresultaat te visualiseren – nog voor er één spade in de grond is gestoken. Ontwerp zelf een veranda, bekijk ze vanuit elke hoek en stuur bij waar nodig. Deze online veranda designer is de perfecte voorbereiding voor een afspraak met ons. Bovendien is dit ontwerp programma gratis te gebruiken!

Ontwerp zelf uw veranda in 3D

Zelf een veranda ontwerpen is super eenvoudig. Volg simpelweg onderstaande stappenplan:

Stap 1: open de ontwerper

Klik op onderstaande knop om de 3D designer te starten.

Stap 2: kies een grondplan

In de tweede stap kiest u een grondplan. Dat is de voetafdruk van uw veranda. Er zijn vier mogelijkheden:

 • Rechthoekig
 • Afgerond
 • In een binnenhoek
 • Rond een buitenhoek

Stap 3: afmetingen invoeren

Daarna zijn de afmetingen aan de beurt. Zowel de hoogte als de breedte en diepte zijn aanpasbaar. U maakt uw virtuele veranda zo groot of zo klein als u zelf wil.

Stap 4: zijgevels en profielen kiezen

In de volgende stap worden de zijgevels ingericht. Dat is in de eerste plaats de muur van de woning. Kies uit crepi of baksteen.

Hier selecteert u tevens de stijl van de profielen. Modern, klassiek of romantisch: er is voor ieder wat wils. Deze keuze heeft een invloed op de elementen aan de rechterkant. Dat zijn verschillende ramen, deuren en schuiframen die u gewoon in het ontwerp kunt slepen. Als kers op de taart is er nog een decoratieve dakrand.

Stap 5: daktype selecteren

In onze 3D veranda configurator zitten diverse daktypes:

 • Schuin dak, dat gelijkmatig afloopt van de achtergevel.
 • Frans dak, dat in een punt op de achtergevel samenkomt.
 • Zadeldak, een driehoekig glazen dak over de breedte.
 • Plat dak, eventueel met een lichtkoepel.

Stap 6: overdekt terras (optioneel)

U kunt zelfs een overkapping toevoegen aan uw virtuele veranda ontwerp. In de zesde stap bepaalt u waar het overdekt terras komt en hoe groot dit is. Deze combinatie veranda – pergola is bijzonder praktisch.

Stap 7: kleur toevoegen

Misschien wel het leukste onderdeel van onze veranda configurator is de kleurkaart. Onze profielen zijn verkrijgbaar in een honderdtal RAL-kleuren. Met deze software krijgt u een voorsmaakje van elke tint. Is een RAL 5008 mooier dan een RAL 7021 of een RAL 9005? Het antwoord is in onze 3D veranda designer te vinden!

Stap 7: preview en offerte

Ziezo, uw zelfontworpen veranda is klaar! In de laatste stap ziet u een preview van het eindresultaat op een 3D model of een foto van uw eigen woning. Voor een gratis offerte vult u het formulier in. Wij contacteren u dan zo snel mogelijk met meer informatie.

Geen inspiratie?

Zelf een veranda ontwerpen is leuk en eenvoudig. Laat u dit werkje liever over aan specialisten? Maak dan nu een afspraak met een van onze ontwerpers. Wij komen bij u langs om de perfecte woonveranda samen te stellen – gratis en vrijblijvend.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.