NIEUWS

Hier vindt u alle nieuwsberichten over Verandaland Perfecta en onze producten, handige tips en inspiratie.

Tijdelijk enkel toonzaalbezoeken op afspraak

Op basis van de maatregelen die de regering neemt om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, hebben we besloten om alleen toonzaalbezoeken op afspraak toe te laten.

Continue
Maatregelen wegens Coronavirus

Maatregelen wegens Coronavirus Update 18/03/2020: Onze toonzaal en werkplaats zijn momenteel gesloten! Wij zijn enkel telefonisch bereikbaar op 014/50.15.63 of via verandaland@perfectabvba.be. Wegens de strenge maatregelen van het Coronavirus zijn

Continue
Een veranda met metselwerk

Hoewel het grootste deel van onze woonveranda’s glazen wanden hebben, plaatsen we ook veranda’s met metselwerk. Dat kan een laag muurtje zijn, maar evengoed een volledige wand.

Continue
Voorzetscreens als buitenzonwering

Van sfeerverlichting tot vliegendeuren; er zijn verschillende opties om nog meer uit uw veranda te halen. Eén van de opties die zeker het overwegen waard is, zijn voorzetscreens. In dit artikel kijken we naar de voordelen en mogelijkheden van deze buitenzonwering.

Continue
Terrasoverkapping vs pergola

Om uzelf te beschermen tegen neerslag zijn er twee mogelijkheden: een terrasoverkapping of pergola. Maar wat is het verschil? En welke voordelen biedt elk type? De antwoorden vindt u in dit artikel.

Continue
Woonuitbreiding bouwen? 3 redenen om een veranda te kiezen

Nood aan wat extra ruimte? Dan is een woonuitbreiding ideaal. Deze aanbouw is vaak een verlengstuk van de woonkamer of keuken. Maar ook als aparte ruimte – bijvoorbeeld een bureau of speelkamer voor de kinderen – is een woonuitbreiding geschikt.

Continue
Veranda RAL-kleuren: populaire keuzes

Bij ons heb je keuze uit 100+ veranda kleuren. Omdat we die onmogelijk allemaal kunnen tonen, hebben we de meest gekozen veranda RAL-kleuren samengezet.

Continue
Zelf een veranda ontwerpen met onze 3D veranda configurator

Sommige mensen kunnen objecten perfect in hun hoofd visualiseren, terwijl dit voor anderen veel moeilijker is. Behoor jij tot die tweede groep? Dan zal onze 3D veranda configurator van pas komen. Hiermee kan u in enkele stappen zelf een veranda ontwerpen. Er zijn tientallen opties om uw ontwerp te personaliseren.

Continue
2 Nieuwe vacatures

Verandaland Perfecta blijft groeien. Wegens uitbreiding lanceren wij twee nieuwe vacatures: plaatser alu veranda's en arbeider buitendienst.

Continue
Kleine tuin, kleine veranda

Ook in een bescheiden tuin is een kleine veranda een meerwaarde. Maar dan moet je tijdens het ontwerp van deze kleine veranda wel rekening houden met...

Continue
Wat maakt onze plafondafwerking zo speciaal?

Vorige maand bespraken we de dakbedekking van een veranda. Vandaag nemen we een kijkje naar de andere kant van het dak: het plafond. Onze plafondafwerking is net een beetje anders dan die van onze concurrenten.

Continue
Het dak en de dakbedekking van een veranda

Bij de opbouw van een veranda gaat de meeste aandacht naar de profielen. Dat is logisch, want deze aluminiumstructuur bepaalt in grote mate de uitstraling van uw woonveranda. Maar vandaag zouden we het graag over het dak hebben. Want een stevig, waterdicht dak is ook niet onbelangrijk.

Continue
Een pergola als carport

Een moderne pergola kan perfect fungeren als design carport. De aluminium profielen ogen erg strak. Plus: dit materiaal is sterk en onderhoudsvriendelijk.

Continue
De grote veranda vloeren vergelijking

Klanten kiezen voor onze totaaloplossing omdat we letterlijk alle werken uitvoeren, van grondwerken tot chapewerken. Dat bespaart hen een heleboel tijd en stress. Ook de vloerwerken nemen we voor onze rekening. We zorgen dat uw nieuwe veranda voorzien wordt van een prachtige keramische tegel, een mooie natuursteen of sfeervol parket.

Continue
Made in Belgium, en daar zijn we trots op

De bouw van een veranda is een investering. Liefst een op lange termijn. Want uw nieuwe woonveranda moet vele jaren meegaan. Daarom hechten we bij Verandaland Perfecta enorm veel belang aan de kwaliteit van onze materialen.

Continue
Funderingen: de basis van uw veranda

Een van de eerste werken tijdens de bouw van uw veranda, zijn de grondwerken. We maken ruimte vrij voor het nieuwe bouwwerk en zorgen voor een stabiele basis. Stevige funderingen zijn namelijk van essentieel belang. Meer info over onze aanpak, lees je hier.

Continue
Schoonmaaktips voor het onderhoud van uw veranda

Onze veranda’s zijn heel onderhoudsvriendelijk. Helaas zijn ze niet onderhoudsvrij. Dat wil zeggen dat ze af en toe een kleine schoonmaakbeurt nodig hebben.

Continue
Lichtstraten en lichtkoepels voor uw veranda

Veel mensen verkiezen een woonveranda boven een klassieke aanbouw. Veranda’s hebben namelijk veel glas. Die laten nog meer zonlicht binnen en zorgen voor een open gevoel. Met een lichtstraat in het dak van uw veranda zet u dat ruimtelijk gevoel extra in de verf.

Continue
Veranda ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat

In ons artikel over de verwarming van een veranda hebben we het reeds gehad over de isolatie. Onze superisolerende profielen en beglazing houden de warmte binnen. Maar isolatie en ventilatie gaan hand in hand. De veranda ventilatie zorgt immers voor een gezond binnenklimaat.

Continue
De landelijke veranda: info en voorbeelden

Bent u iemand die fan is van landelijke veranda’s? Lees dan snel verder, want hieronder vindt u alle informatie en inspirerende voorbeelden.

Continue
Een veranda renovatie of toch een nieuwe?

Is een veranda renovatie een optie? Of gaat u beter voor een nieuwe? In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van beide oplossingen naast elkaar.

Continue
Gebruik de renovatielening voor een nieuwe veranda

Ook voor de vervanging van een oude veranda of de installatie van een nieuwe leefveranda is een renovatielening mogelijk. Dat biedt allerlei voordelen.

Continue
Een tuinkamer voor meer tuinplezier

Tuinkamers zijn aparte, afgesloten ruimtes. Er is geen directe toegang vanuit de woning. Ze worden gebruikt als pool house, werkplek of ontspanningsruimte.

Continue
Of wij ook horeca veranda’s bouwen? Ja hoor!

Af en toe krijgen wij de vraag of we ook veranda’s voor horecazaken bouwen. Daarop mogen we volmondig “ja” antwoorden. Iedereen die zijn of haar zaak met een veranda wil uitbreiden, kan bij ons terecht.

Continue
Een pergola in hout of aluminium?

Bij de aankoop van een pergola zijn er doorgaans twee materialen om uit te kiezen: hout of aluminium. Wij zijn fan van aluminium. Waarom wij dit metaal verkiezen boven hout, leest u in dit artikel.

Continue
Alles wat u moet weten over onze veranda profielen

Welk profielsysteem u kiest, bepaalt in grote mate de uitstraling en het isolerend vermogen van de woonveranda. Bij Verandaland Perfecta is er voor ieder wat wils.

Continue
Trend: een woonveranda met keuken

Een woonveranda is de perfecte locatie voor een keuken. Dankzij de grote glaspartijen wordt het tuingevoel extra in de verf gezet.

Continue
De perfecte moderne veranda

Moderne veranda’s blijven enorm populair. Met hun eenvoudige lijnen en strakke vormgeving vallen ze bij heel wat mensen in de smaak.

Continue
Rolgordijnen geven uw veranda de finishing touch

Onze rolgordijnen beschermen uw veranda tegen oververhitting. Bovendien bieden verandagordijnen meer privacy en weren ze nieuwsgierige blikken.

Continue
Hoe gebeurt de verwarming van een veranda?

De verwarming van een veranda kan op verschillende manieren gebeuren. In dit artikel leggen we alle mogelijkheden één-voor-één uit.

Continue
Veranda deuren: de mogelijkheden

Bij de aankoop van een woonveranda gaat het meestal om de afmetingen, de stijl, de kleur, enz. Dat zijn belangrijke keuzes. Nog iets belangrijk is de veranda deur. Dat lijkt op het eerste zicht niet zo, maar een goed gekozen deur zal heel wat frustraties voorkomen. Qua veranda deuren zijn er vier mogelijkheden.

Continue
Waarom een veranda de perfecte aanbouw is

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een veranda. Waarom een woning uitbreiden met een veranda interessanter is dan een klassieke aanbouw? Dat lees je hier.

Continue
Meer verandacomfort? Dat is geen probleem!

Een veranda biedt sowieso meer comfort in uw woning, omdat deze lichte en luchtige ruimte perfect is om te ontspannen. Zet in de zomer de schuifdeur open om van de frisse lucht te genieten, of kijk in de winter naar de vallende sneeuwvlokjes met een kopje warme chocolademelk in de hand. Zalig!

Continue
Houten veranda vs aluminium: een vergelijking

Voor de bouw van een veranda heeft men de keuze tussen aluminium of hout. Vandaag bespreken de voor- en nadelen van deze materialen.

Continue
Veranda prijzen: wat u mag verwachten

Een veranda kopen is niet simpelweg een kwestie van smaak. Het is ook een kwestie van geld. De kostprijs van een veranda speelt vaak een doorslaggevende rol bij de aankoopbeslissing en hoeft een invloed op allerlei factoren, zoals de afmetingen, de gebruikte materialen, extra uitrusting, enz.

Continue
Stedenbouwkundige vergunning veranda – meldingsplicht

Een woning uitbreiden met een veranda is een serieus werkje. Er komt heel wat bij te kijken. Daarom vragen heel wat mensen zich af of ze een stedenbouwkundige vergunning nodig hebben voor een nieuwe veranda.

Continue
Wat u moet weten over de beglazing van een veranda

Continue
Zo houdt u uw veranda lekker koel

De tijd dat een veranda ondragelijk warm was tijdens de zomer, is al lang voorbij. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om uw veranda koel te houden.

Continue

Beste klanten

Om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, sluiten wij onze toonzaal tot 5 april.

We doen ons uiterste best om via telefoon en e-mail bereikbaar te blijven. Alle contactgegevens vind je hier op onze website.

Heb je toch graag een offerte? Bezorg ons dan via e-mail een projectomschrijving met eventueel het plan (PDF) en enkele foto’s.

Wij wensen alvast iedereen een goede gezondheid en hopen, samen met u, dat deze moeilijke periode snel achter de rug is.