Lichtstraten en lichtkoepels voor uw veranda

Veel mensen verkiezen een woonveranda boven een klassieke aanbouw. Veranda’s hebben namelijk veel glas. Die laten nog meer zonlicht binnen en zorgen voor een open gevoel. Met een lichtstraat in het dak van uw veranda zet u dat ruimtelijk gevoel extra in de verf.

Voordelen van een lichtstraat

Een veranda met lichtstraat of lichtkoepel biedt verschillende voordelen:

  • Meer licht
  • Groter ruimtegevoel
  • Stijlvolle toets

Het extra licht dat binnenvalt is zeker een troef. Het versterkt het buitengevoel in uw veranda. Bovendien hoeft u op een bewolkte dag minder snel de verlichting aan te steken.

Daarnaast zorgt een lichtstraat in het dak voor meer ruimtegevoel. Het plafond is namelijk hoger. Dankzij die bijkomende hoofdruimte zal zelfs een kleine veranda veel ruimer aanvoelen.

Sommige mensen kiezen voor een lichtkoepel in hun veranda omwille van de stijlvolle uitstraling. Dit glazen dak oogt simpelweg heel mooi.

Soorten lichtstraten voor veranda’s

Smaken verschillen. Daarom bieden wij diverse soorten lichtstraten en -koepels aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van dakramen die mooi geïntegreerd zijn in een lessenaarsdak? Of heb je liever een piramidevormige lichtkoepel op een plat dak? Qua vormen en afmetingen zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Isolerend glas

Het grootste deel van een lichtstraat bestaat uit glas. Zo komt er extra veel zonlicht de woning binnen. Maar in de zomer is dat niet altijd een voordeel door de kans op oververhitting. 

Daarom heeft u de mogelijkheid om voor 4-seizoensglas te kiezen. Deze beglazing houdt meer warmte tegen op zomerdagen, terwijl de gratis zonnewarmte in de winter optimaal wordt benut. 

Extra’s voor uw lichtkoepel

Een lichtstraat bepaalt mede de uitstraling van uw veranda. Daarom zijn er allerlei extra’s om uit te kiezen:

  • Sierkammen. Deze decoratieve punten geven uw woonveranda een luxueuze toets. Vooral populair bij landelijke ontwerpen.
  • Inbouwspots. Spots die subtiel in de profielen werden verwerkt, om uw woonveranda te verlichting als het donker is.
  • Zonwering. Indien gewenst plaatsen wij ook de zonwering.
  • Klapvenster. Een gemotoriseerd klapvenster in de lichtstraat om de veranda te ventileren.

Goed om te weten

Zoals u weet, zijn wij gespecialiseerd in woonveranda’s in aluminium. Dit materiaal is perfect geschikt voor lichtstraten. Het is namelijk heel sterk, waardoor dunne profielen mogelijk zijn. Die laten meer natuurlijk licht binnen.

Onze veranda profielen en beglazing hebben verrassend hoge isolatiewaarden. Een leefveranda met een lichtstraat zorgt dus niet voor hogere stookkosten. Dat is mooi meegenomen.

Wist u trouwens dat deze lichtkoepels ook mogelijk zijn op pergola’s. Op deze manier wordt uw overdekt terras pas echt uniek!

Inhoud

Bouwverlof
Bouwverlof van vrijdag 12 juli t.e.m. maandag 5 augustus. Terug geopend op dinsdag 6 augustus.

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.