Gebruik de renovatielening voor een nieuwe veranda

Belgen hebben een baksteen in de maag. Dat geldt niet alleen voor nieuwbouwen maar ook voor renovaties. De make-over van een woning kosten handenvol geld. Financiële instellingen spelen hierop in door aangepaste leningen aan te bieden tegen een aantrekkelijke rentevoet. En ja: deze renovatielening geldt ook voor nieuwe veranda’s.

Wat is de renovatielening?

Sommige mensen verwarren de renovatielening met een lening voor de aankoop van een huis of appartement. De renovatielening is een lening op afbetaling en geen hypothecaire lening. Er zijn dus geen notaris- en dossierkosten. Bovendien verloopt de aanvraagprocedure veel vlotter.

Voorwaarden

Uiteraard zijn er enkele voorwaarden verbonden aan de renovatielening. Die kunnen van bank tot bank verschillen. Doorgaans komen onderstaande items terug:

  • Je moet eigenaar zijn van het pand
  • Je moet ondertekende facturen als bewijs van de werken neerleggen

Sommige financiële instellingen vragen tevens een expertiseverslag om de verbouwingskosten te ramen. Houd ook rekening met de minimum- en maximumbedragen van de renovatielening.

Rentevoet

Volgens Bankshopper.be heeft de renovatielening in 2018 een gemiddelde rentevoet van 2,89%. In 2016 was dat nog 3,83% en het jaar ervoor 4,54%. Dat is dus een heel interessant tarief om uw woning te verbouwen.

Veranda via de renovatielening

Deze verbouwlening kan gebruikt worden voor allerlei werkzaamheden, zoals de installatie van een nieuwe keuken of badkamer. Ook voor de vervanging van een oude veranda of de installatie van een nieuwe leefveranda is een renovatielening mogelijk. Zo geniet u van meer wooncomfort (en tuinplezier) zonder uw spaarcenten aan te spreken.

Conclusie

De renovatielening is erg interessant voor de bouw van een nieuwe veranda:

  • Er zijn geen notariskosten
  • Een snelle afhandeling zodat u snel over het geld beschikt
  • Een nieuwe veranda zonder uw budget uit evenwicht te brengen
  • Een interessante rentevoet (in 2017 gemiddeld 2,89%)
  • In sommige gevallen geniet u van een fiscaal voordeel t.b.v. de betaalde interesten

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.