Schoonmaaktips voor het onderhoud van uw veranda

Onze veranda’s zijn heel onderhoudsvriendelijk. Helaas zijn ze niet onderhoudsvrij. Dat wil zeggen dat ze af en toe een kleine schoonmaakbeurt nodig hebben. Hoe u dat doet, leest u in dit artikel.

veranda kuisen en schoonmaken tips

Veranda profielen onderhouden

Zoals u weet, bouwen wij veranda’s in aluminium. We kiezen dit metaal niet alleen voor haar sterkte maar ook voor het onderhoudsgemak. Aluminium vraagt namelijk weinig onderhoud.

Na verloop van tijd zullen de profielen vuil worden door neerslag, slijk en stof. Gelukkig zijn ze snel en eenvoudig schoon te maken. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Vul een emmer met warm water.
  2. Voeg hier een pH-neutraal schoonmaakmiddel aan toe (geen solvents, ammoniak of sodium).
  3. Gebruik een zachte spons om het vuil te verwijderen (geen schuurspons).
  4. Ga tenslotte met een zeemvel over de profielen om het overtollige water te verwijderen.

Veranda ramen schoonmaken

Onze veranda profielen zijn proper. Nu is de beglazing aan de beurt.

Bij het schoonmaken van glas bestaat er altijd een kans op strepen. Dat is een doorn in het oog van elke veranda-eigenaar. Maar geen paniek. Met onderstaande tips kan je jouw beglazing vlekkeloos poetsen:

  1. Wij raden aan om regenwater te gebruiken.
  2. Gebruik een zachte spons om de ramen van onder naar boven schoon te maken.
  3. Verwijder het overtollige water met een raamtrekker. Doe dit in één ruk van boven naar beneden om vegen te vermijden.
  4. Zie je nog strepen? Verwijder deze met droge proppen krantenpapier.

Veranda dak kuisen

Na verloop van tijd verzamelt allerlei vuil zich op het dak van uw veranda. Vooral in bosrijke omgevingen. Bladeren, takken, stof en ander vuil kunnen verstoppingen veroorzaken. Daarom moet u 1 à 2 keer per jaar uw veranda dak schoonmaken.

Gebruik een ladder om het dak te bereiken (maar wees voorzichtig – zorg voor een stabiele ondergrond) en maak alle dakgoten en afvoeren vrij. Zo kan het regenwater sneller weg.

De dakbedekking zelf vraagt geen onderhoud. Wij kiezen namelijk voor EPDM, dat in tegenstelling tot roofing wortelvast is. Bovendien heeft EPDM een levensduur van 50 jaar of langer.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.