Trend: een woonveranda met een keuken

Heel wat van onze klanten gebruiken hun woonveranda als tweede leefruimte. Ze plaatsen er bijvoorbeeld een sofa met een salontafel om er een goed boek te lezen, televisie te kijken of gewoonweg lekker te ontspannen.

Maar tegenwoordig zien we steeds vaker andere invullingen. Denk bijvoorbeeld aan keukens. Een keuken in een veranda plaatsen is zeker een goed idee.

keuken in veranda

De open leefkeuken

De tijden dat keukens enkel gebruikt werden om te koken, zijn al lang voorbij. Steeds meer mensen kiezen voor een leefkeuken.

Dit soort open keukens bieden een heleboel mogelijkheden. Het is een plek waar kinderen hun huiswerk kunnen maken, waar u gezelschapspelletjes speelt en bijpraat met vrienden of vriendinnen. Werk en ontspanning worden hier gecombineerd.

Keuken in de veranda

Een leefkeuken is het hart van de woning. Dus waarom zou u deze niet onderbrengen in het mooiste deel van uw huis?

Een woonveranda is de perfecte locatie voor een keuken. Dankzij de grote glaspartijen wordt het tuingevoel extra in de verf gezet. Naar wat kijkt u liever tijdens het koken: een saaie bakstenen muur of een mooie groene tuin?

Dankzij de overvloed aan natuurlijk licht oogt alles veel ruimer. Dat maakt ontbijten, lunches en diners veel aangenamer. En er gaat niets boven een avondmaal met de ondergaande zon op de achtergrond.

Uitbouw keuken

Heel wat oudere woningen hebben een kleine, gesloten keuken aan de tuinzijde. Deze ruimte omtoveren in een grote leefkeuken is bijna onmogelijk, tenzij u een deel van de woonkamer of eetkamer opoffert. 

Gelukkig is er een oplossing. We verwijderen een deel van de achtergevel en plaatsen een woonveranda als keuken uitbouw. Met deze uitbouw wordt uw keuken twee of drie keer zo groot. Het zicht op de tuin en het open gevoel zijn dan mooi meegenomen. 

Verandaspecialist en keukenbouwer

De bouw van een veranda met keuken kadert meestal in een grondige renovatie. Wanneer men van een bestaande gesloten keuken een open leefkeuken wil maken, bijvoorbeeld. Of wanneer de volledige woning wordt gestript en een nieuwe indeling krijgt.

Om dit project in goede banen te leiden, is een goede samenwerking tussen de verandaspecialist en de keukenbouwer nodig.

Enkele belangrijke vraagstukken zijn:

  • Waar moeten stopcontacten komen?
  • Waar zijn er watertoevoeren (warm en koud) nodig?
  • Waar moeten we afvoeren voorzien?
  • Is er een kookeiland? (de afzuigkap laat bijvoorbeeld geen lichtstraat toe)
  • Waar komt de verlichting?

U wilt een veranda met keuken?

Dan bent u aan het juiste adres. Samen met uw keukenbouwer maken we een prachtige open ruimte waar u met plezier zal koken en eten. Maak snel een afspraak om uw plannen te bespreken. Dat kan op het nummer 014 50 15 63 of via het email adres verandaland@perfectabvba.be.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.