Veranda deuren: de mogelijkheden

Bij de aankoop van een woonveranda gaat het meestal om de afmetingen, de stijl, de kleur, enz. Dat zijn belangrijke keuzes. Nog iets belangrijk is de veranda deur. Dat lijkt op het eerste zicht niet zo, maar een goed gekozen deur zal heel wat frustraties voorkomen.

Qua veranda deuren zijn er vier mogelijkheden…

veranda deuren

Een traditionele draaideur

Dit is de meest eenvoudige optie. Bij deze aanpak wordt er een deur van pakweg 90 cm breed in de veranda ingebouwd. De invulling bestaat uit glas om meer licht binnen te laten. Daarnaast wordt de stijl van de deur aan het ontwerp van de veranda aangepast. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar bovenstaande foto: de linkse deurkruk oogt vrij modern, terwijl de rechtse deur een meer klassieke kruk en extra versiering op het onderste paneel kreeg.

Verder verschilt deze veranda deur niet van een doorsnee voor- of achterdeur. Wat wel belangrijk is, is de draairichting. Dit vraagt enig denkwerk vooraf. Een deur die naar de verkeerde kant draait, is niet erg praktisch.

Een grote schuifdeur

De meeste mensen kiezen voor een grote schuifdeur in hun woonveranda. Schuifdeuren hebben een groot glasoppervlak, waardoor het zicht naar de tuin niet wordt beperkt. Bovendien kan u ze – wanneer het goed weer is – openzetten om de grens tussen binnen en buiten nog meer te vervagen.

Een glazen schuifwand

Wilt u de link met de tuin nog meer versterken? Dan is een glazen schuifwand de moeite waard. Hierbij wordt een volledige glaswand weggeschoven. Op deze manier wordt uw leefveranda een overdekt terras.

Een deurloze veranda

Een deurloos ontwerp kan ook. In dit geval wordt de veranda puur als uitbreiding van de woning gebruikt, zonder extra toegang van buitenaf.

veranda deuren vliegendeuren

Extra: vliegendeuren

De deur van uw veranda wagenwijd openzetten tijdens zonnige dagen is heerlijk. Maar vliegen, bijen en andere insecten zien dit als een uitnodiging om uw woning te verkennen.

Een vliegendeur biedt dan extra bescherming. Bij Verandaland Perfecta worden deze hordeuren steeds op maat gemaakt, in dezelfde kleur als uw veranda. Voor traditionele draaideuren hebben we een opendraaiend model, voor schuiframen een vast of invouwbaar vliegengaas.

Prijzen

Wilt u meer weten over het verschil in prijs tussen bijvoorbeeld een klassieke deur en een glazen veranda schuifwand? Contacteer ons

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.