7 Veranda ideeën om je te inspireren

Je weet ongetwijfeld al dat we steeds maatwerk leveren. Dat wil zeggen dat elke veranda volledig personaliseerbaar is. De vorm, afmetingen, stijl, kleuren, binnenafwerking… kies je helemaal zelf.

Sommige opties ken je misschien nog niet. Daarom verzamelden we 7 veranda ideeën om je te inspireren.

1. Metselwerk

Een veranda bestaat grotendeels uit glas. Toch hoef je niet overal ramen van vloer tot plafond te nemen. Een veranda met metselwerk is ook erg stijlvol. Je kan een muur op volledige hoogte laten metselen als verlengstuk van de woning, of een halfhoog muurtje onder de profielen.

2. Lichtstraat

Nog een leuk idee voor je veranda: kies voor een lichtstraat in het dak. Dit langgerekte dakraam brengt meer natuurlijk licht binnen, waardoor de ruimte nog groter lijkt. En ’s nachts heb je een prachtig zicht op de sterrenhemel. Natuurlijk kunnen we in de lichtstraat verlichting voorzien. Dat kunnen inbouwspots zijn, of de aansluitingen voor een opvallende hanglamp zoals in onderstaande project.

3. Sierkammen

Heb je geopteerd voor een lichtstraat? Dan is er nog een manier om je veranda te onderscheiden van de rest, namelijk met sierkammen. Deze versieringen op de nok van het dak geven het ontwerp een klassieke toets. Prachtig, toch?

4. Steellook profielen

We kunnen het onmogelijk over veranda ideeën hebben zonder steellook profielen te vermelden. Deze aluminium profielen zijn namelijk super trendy. Ze zien eruit als gietijzer, maar voldoen wel aan de huidige isolatienormen. Vooral in een zwarte RAL9005 coatex structuurlak komen ze het best tot hun recht.

5. Keramisch parket

Maak het extra gezellig in de veranda met keramisch parket. Deze vloer heeft de warme uitstraling van parket en de onderhoudsvriendelijkheid van keramische tegels. Ze combineren dus het beste van twee werelden. Net als bij andere vloerbekledingen zijn er enorm veel kleuren en formaten om uit te kiezen.

6. Omkeerbare airco

Niet alle veranda ideeën hoeven over het ontwerp van de veranda te gaan. Er is ook een praktische kant. In dat opzicht raden we een omkeerbare airco aan. Dit toestel kan koelen in de zomer en verwarmen in de winter. De binnenunit wordt netjes weggewerkt in het plafond, zodat je geen plaats verliest.

7. Veranda met pergola

Heb je er al aan gedacht om je veranda te combineren met een pergola? Ze heb je meteen een overdekt terras in dezelfde stijl. Dit is ook handig wanneer er naast de veranda nog een achterdeur is.

Je veranda ideeën bespreken?

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak om je toekomstige veranda te bespreken. Dat kan in onze toonzaal of bij jou thuis. Gratis, zonder verdere verplichtingen. 

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.