Een veranda met metselwerk

Hoewel het grootste deel van onze woonveranda’s glazen wanden hebben, plaatsen we ook veranda’s met metselwerk. Dat kan een laag muurtje zijn, maar evengoed een volledige wand.

veranda met bakstenen metselwerk

Hoog of laag metselwerk

Een stenen muur in de veranda kan op twee manieren:

  1. Een laag muurtje onder de profielen in plaats van een aluminium sierpaneel. Dit metselwerk wordt aan de binnenkant bepleisterd. Daarna komt er nog een stenen tablet op als ‘vensterbank’.
  2. Een hoge, blinde muur die van vloer tot plafond loopt. Dat kan over de volledige breedte van de wand, of slechts gedeeltelijk. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een veranda tussen 2 muren.

Een lage muur is vooral een esthetische keuze. Een hoge muur ook, maar daar speelt vaak een praktisch aspect mee, bijvoorbeeld om inkijk van buren te voorkomen. Daarnaast is een gemetselde muur in de veranda handig om hoge kasten tegen te zetten, een televisie op te hangen of een radiator aan te monteren.  Je kan er ook enkele accessoires kwijt (fotokaders, schilderij…) om de veranda een huiselijke sfeer te geven.

Veranda tussen 2 muren

Het metselwerk is niet altijd zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan een rijhuis veranda die over de volledige breedte van het perceel loopt. In dit geval worden de zijmuren opgebouwd met snelbouwstenen die aan de binnenkant bepleisterd worden. Want bij zo’n rijhuis veranda bestaat enkel de achterkant uit glas (en eventueel een lichtstraat op het dak). 

Een verlengstuk van uw gevel

Sommige klanten vragen voor een naadloze overgang tussen gevel en veranda. Dat is perfect mogelijk. We metselen de verandamuur in dezelfde gevelsteen en voegen alles in een gelijkaardige kleur. Op deze manier lijkt het alsof de woonveranda altijd deel uitmaakte van de woning.

Alles-in-één prijs

Verandaland Perfecta is gespecialiseerd in totaalprojecten. Ook de metselwerken nemen wij voor onze rekening. U hoeft dus niet op zoek te gaan naar een metser in uw buurt.

Persoonlijke begeleiding

Bij elk project begeleiden wij onze klanten tijdens deze procedure (melding bouwwerken of aanvraag vergunning). Heeft u nog vragen? Onze adviseurs staat voor u klaar!

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.