Veranda prijzen: hoeveel kost een nieuwe veranda? [2024 update]

Een veranda kopen is niet simpelweg een kwestie van smaak. Het is ook een kwestie van geld. Uw budget speelt vaak een doorslaggevende rol bij de aankoopbeslissing en heeft een invloed op allerlei factoren, zoals de afmetingen, de gebruikte materialen, extra uitrusting, enz.

Maar hoeveel kost een veranda nu juist?

Om op deze vraag te antwoorden, hebben we hieronder enkele factoren verzameld die de prijs beïnvloeden. We geven ook een richtprijs per vierkante meter.

Richtprijzen voor veranda’s

Over de jaren heen hebben we honderden veranda’s gebouwd. We hebben dus een goed beeld van de gemiddelde kostprijs van een veranda.

Let op; zijn dit gemiddelden. Het finale prijskaartje hangt natuurlijk af van uw persoonlijke keuzes qua afwerking (zoals hieronder besproken). Uw woonuitbreiding is dus mogelijks goedkoper.

Wie geïnteresseerd is in een correcte prijs voor zijn project, kan steeds gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Bij ons is alles maatwerk. Een standaard prijslijst hebben we dus niet.

Factoren die de veranda kostprijs bepalen

Volgende factoren bepalen in grote mate hoeveel een nieuwe veranda kost:

#1 De afmetingen

Het is nogal logisch dat een grote veranda van 40 m² meer kost dan een van 12 m² meter. Er is simpelweg meer materiaal nodig om deze te bouwen. Dat is in klassieke woningbouw net hetzelfde.

Op basis van onze richtprijs van €2.000/m² kunnen we enkele schattingen maken omtrent het budget voor een specifieke grootte:

 • Prijs veranda 12m²: ca. €30.000
 • Prijs veranda 15m²: ca. €37.500
 • Prijs veranda 20m²: ca. €50.000

#2: de complexiteit

Wilt u een eenvoudige rechthoekige woonuitbreiding met een plat dak? Of ziet u liever een klassieke constructie met een grote lichtstraat en twee glazen erkers? Bouwkundig complexe vormen kunnen het prijskaartje doen oplopen.

#3: de afwerking

Wij zijn specialisten in totaalprojecten. Dat wil zeggen dat we alle fasen van het project op ons nemen: de breekwerken, de bepleistering van de muren, het plaatsen van vloertegels, elektriciteitswerken, enz. De afwerkingsgraad heeft een invloed op de veranda prijs. Sobere tegels van €25/m² zijn bijvoorbeeld goedkoper dan exclusieve houtimitatie-tegels van €60/m². Een designradiator zal ook meer kosten dan een standaard model.

#4: optionele extra’s

Twee dezelfde wagens kunnen een ander prijskaartje hebben omdat ze meer/minder opties hebben. Dat geldt ook bij leefveranda’s. U heeft de mogelijkheid om uw veranda met allerlei extra’s uit te rusten, gaande van een omkeerbare airco tot ingebouwde screens. Voor heel wat mensen is deze meerkost een interessante investering om het comfort in hun veranda te verhogen.

Wat krijgt u in ruil?

Wanneer u veranda prijzen gaat vergelijken, is het goed om te weten wat u in de plaats krijgt. Graag sommen wij onze troeven nog eens op:

 • Ruime ervaring: wij zitten al vele jaren in het vak. U gaat in zee met een echte verandaspecialist.
 • Belgische kwaliteit: wij gebruiken de allernieuwste Masterline of SL-38 profielen van Reynaers Aluminium.
 • Vakmanschap: eigen constructie atelier waar elke veranda wordt voorgemonteerd om problemen op de werf te vermijden.
 • 10 Jaar waarborg: wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze veranda’s dat we 10 jaar waarborg geven.
 • Deskundig advies: dankzij onze ervaring kunnen we klanten handige tips geven om meer uit hun veranda te halen.
 • Eén aanspreekpunt: u hoeft niet met tien verschillende aannemers samen te werken.
 • Meewerkende zaakvoerders: die op de hoogte zijn van alle projecten en alles van dichtbij opvolgen.
 • Een sleutel-op-de-deur formule: in onze totaalprijs is alles inbegrepen; grond- en betonwerken, metselwerken, elektriciteit, pleisterwerken, isolatie, chapewerken, vloeren, verwarming, airco en meer.

Vraag uw veranda prijs op maat

Benieuwd hoeveel de veranda van uw dromen kost? Vraag dan nu een offerte. Dat is gratis en geheel vrijblijvend – zonder verdere verplichtingen.

keuken in veranda

Samenvatting

Hieronder vindt u nog een korte samenvatting van alle vragen over de prijzen:

Een veranda kost ongeveer €2.500 per vierkante meter indien u kiest voor een kwalitatief totaalproject waarbij alle werken zijn inbegrepen. 

De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte, de ontwerpstijl, de extra’s (airco, vliegendeuren…) en de materiaalkeuze. 

Een doorsnee veranda is ongeveer 15 m² groot. Rekening houdend met onze maatstaf van €2.500/m², zal een gemiddelde veranda €37.500 kosten. De afmetingen en afwerking hebben natuurlijk een invloed op dit bedrag.

Vergelijk offertes niet alleen op basis van de prijs, maar ook op basis van de inhoud. Controleer of alle werken zijn inbegrepen, en neem ook een kijkje naar de ervaring en realisaties van de verandabouwer.

De goedkoopste optie is een veranda met bescheiden afmetingen (bv. 12m²), een plat dak, vaste ramen en budgetvriendelijke materialen. 

Het totale kostenplaatje van een veranda en traditionele aanbouw liggen niet ver van elkaar. Maar een woonveranda biedt wel een groter ruimtegevoel. De grens tussen binnen en buiten vervaagt.

Natuurlijk! Maak gewoon een afspraak met een van onze experts. Wij komen bij u langs om uw project te bespreken en maken nadien een offerte op maat. 

Inhoud

Gratis prijsberekening

Maak een afspraak in onze toonzaal of bij u thuis om de prijs van uw droomveranda uit te rekenen. Gratis, zonder verdere verplichtingen.

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.