Veranda prijzen: hoeveel kost een nieuwe veranda?

Een veranda kopen is niet simpelweg een kwestie van smaak. Het is ook een kwestie van geld. De kostprijs van een veranda speelt vaak een doorslaggevende rol bij de aankoopbeslissing en heeft een invloed op allerlei factoren, zoals de afmetingen, de gebruikte materialen, extra uitrusting, enz.

Maar hoeveel kost een veranda nu juist?

Om op deze vraag te antwoorden, hebben we hieronder enkele factoren verzameld die de prijs beïnvloeden. Daarna berekenen we een richtprijs per vierkante meter.

Factoren die de veranda kostprijs bepalen

Volgende factoren bepalen in grote mate hoeveel een nieuwe veranda kost:

#1 De afmetingen

Het is nogal logisch dat een grote veranda van 40 m² meer kost dan een van 12 m² meter. Er is simpelweg meer materiaal nodig om deze te bouwen. Dat is in klassieke woningbouw net hetzelfde.

#2: de complexiteit

Wilt u een eenvoudige rechthoekige veranda met een plat dak? Of ziet u liever een klassiek model met een grote lichtstraat en twee glazen erkers? Bouwkundig complexe vormen kunnen het prijskaartje doen oplopen.

#3: de afwerking

Wij zijn specialisten in totaalprojecten. Dat wil zeggen dat we alle fasen van het project op ons nemen: de breekwerken, de bepleistering van de muren, het plaatsen van vloertegels, elektriciteitswerken, enz. De afwerkingsgraad heeft een invloed op de veranda prijs. Sobere tegels van €25/m² zijn bijvoorbeeld goedkoper dan exclusieve houtimitatie-tegels van €60/m². Een designradiator zal ook meer kosten dan een standaard model.

#4: optionele extra’s

Twee dezelfde wagens kunnen een ander prijskaartje hebben omdat ze meer/minder opties hebben. Dat geldt ook bij leefveranda’s. U heeft de mogelijkheid om uw veranda met allerlei extra’s uit te rusten, gaande van een omkeerbare airco tot ingebouwde screens. Voor heel wat mensen is deze meerkost een interessante investering om het comfort in hun veranda te verhogen.

Richtprijzen voor veranda’s

Over de jaren heen hebben we honderden veranda’s gebouwd. We hebben dus een goed beeld van de gemiddelde kostprijs van een veranda.

Zoals eerder al gezegd, zijn dit gemiddelden. Het finale prijskaartje hangt natuurlijk af van uw persoonlijke keuzes qua afwerking (zoals hierboven reeds besproken). Uw woonuitbreiding is dus mogelijks goedkoper.

Wie geïnteresseerd is in een correcte prijs voor zijn project, kan steeds gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Bij ons is alles maatwerk. Een standaard prijslijst hebben we dus niet.

Wat krijgt u in ruil?

Wanneer u veranda prijzen gaat vergelijken, is het goed om te weten wat u in de plaats krijgt. Graag sommen wij onze troeven nog eens op:

  • Ruime ervaring: wij zitten al vele jaren in het vak. U gaat in zee met een echte verandaspecialist.
  • Belgische kwaliteit: wij gebruiken de allernieuwste Masterline of SL-38 profielen van Reynaers Aluminium.
  • Vakmanschap: eigen constructie atelier waar elke veranda wordt voorgemonteerd om problemen op de werf te vermijden.
  • 10 Jaar waarborg: wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze veranda’s dat we 10 jaar waarborg geven.
  • Deskundig advies: dankzij onze ervaring kunnen we klanten handige tips geven om meer uit hun veranda te halen.
  • Eén aanspreekpunt: u hoeft niet met tien verschillende aannemers samen te werken.
  • Meewerkende zaakvoerders: die op de hoogte zijn van alle projecten en alles van dichtbij opvolgen.
  • Een sleutel-op-de-deur formule: in onze totaalprijs is alles inbegrepen; grond- en betonwerken, metselwerken, elektriciteit, pleisterwerken, isolatie, chapewerken, vloeren, verwarming, airco en meer.

Vraag uw veranda prijs op maat

Benieuwd hoeveel de veranda van uw dromen kost? Vraag dan nu een offerte. Dat is gratis en geheel vrijblijvend – zonder verdere verplichtingen.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.

Created by ✦ Shmidt Sergey ✦from the Noun Project

Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie, lees ons privacybeleid.