Alles wat u moet weten over veranda profielen

Welk profielsysteem u kiest, bepaalt in grote mate de uitstraling en het isolerend vermogen van de woonveranda. Bij Verandaland Perfecta is er voor ieder wat wils. Zowel de stijl als de kleur kiest u helemaal zelf.

Belgische makelij

Al onze veranda profielen worden geproduceerd door Reynaers Aluminium. Dat is een toonaangevende specialist in het ontwikkelen van innovatieve en duurzame aluminiumproducten.

Reynaers is in bijna heel Europa actief, maar heeft haar hoofdkantoor in Duffel. Uw nieuwe veranda is dus 100% van Belgische makelij, van de productie van de profielen tot de verwerking en plaatsing door ons eigen team.

Onze huidige veranda profielen in aluminium

Bij Verandaland Perfecta streven we steeds naar topkwaliteit, zowel op het vlak van duurzaamheid als ecologie (isolatie). Daarom veranderen de gebruikte veranda profielen over de jaren heen.

Momenteel hebben we drie soorten profielen:

De nieuwe Masterline serie

Reynaers presenteert de nieuwe Masterline serie als de profielen van de toekomst. Ze hebben verbeterde isolatiewaarden, waardoor ze perfect geschikt zijn voor woonveranda’s. Bovendien zijn ze sterker dan ooit. Dat biedt een grote architecturale vrijheid. Brede overspanningen vormen geen probleem meer.

Welke veranda profielen je kiest, bepaalt mede de uitstraling van het ontwerp. Liefhebbers van strakke architectuur kunnen de vlakke Masterline ‘Functional’ profielen kiezen. Die zien er erg modern uit. De ‘Deco’ en ‘Renaissance’ varianten zijn ideaal voor klassieke of landelijke woningen.

SL38 ‘steellook’

Heel wat klanten vragen voor een steellook veranda, zoals bij een traditionele orangerie.

Voor hen hebben we de Reynaers SL38 profielen. SL staat voor ‘Slim Line’. Deze veranda profielen zijn verrassend dun. In combinatie met een speciale laktechniek krijgen ze het typische uitzicht van staal, maar dan in een thermisch onderbroken profiel. Ze hebben dus de voordelen van smeedijzer (de sfeervolle uitstraling) zonder de nadelen (mindere isolatie).

CP130 schuifsysteem

Een groot deel van onze woonveranda’s wordt voorzien van een schuifdeur. Dat is vooral in de zomer interessant. Schuifdeur open, frisse lucht binnen en genieten … zalig!

Voor onze schuifdeuren kiezen wij het CP130 schuifsysteem van Reynaers. Deze profielen zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook enorm duurzaam. Ze zullen dus vele jaren meegaan. Zelfs als ze meerdere keren per dag worden gebruikt.

Profielen en kleuren

e uitstraling van een veranda wordt niet alleen bepaald door de profielen, maar ook door de kleur. Een veranda in antraciet of lichtgrijs kan er compleet anders uitzien.

Onze woonveranda’s zijn verkrijgbaar in meer dan 400 kleuren! Zoveel keuze biedt u de mogelijkheid om een veranda samen te stellen die volledig in lijn ligt met uw persoonlijkheid.

De verandaprofielen worden niet zomaar ‘geschilderd’. Ze worden behandeld met poederlak. Het oppervlak van het aluminium wordt elektrostatisch bedekt met een thermohardende polyesterpoederlaag en nadien gebakken in de oven. Het resultaat is een duurzame en uniforme afwerking. Nog een voordeel is het onderhoudsgemak. Onze veranda profielen hebben een regenafstotend karakter, waardoor vuil minder kans krijgt om zich vast te hechten. Voor het reinigen volstaat een spons en wat zuiver water.

O ja: naast de standaard matte afwerking is er tevens een speciale structuurlak verkrijgbaar. Deze Coatex is bijzonder onderhoudsvriendelijk en beter bestand tegen krassen dan een standaard laklaag.

Waarom wij aluminium profielen gebruiken

Sommige verandabouwers kiezen voor hout of kunststof. Wij gaan steevast voor aluminium, en wel om volgende redenen:

  • Aluminium is ijzersterk. De kans op verbuigingen en barsten is vrijwel onbestaande.
  • Onze aluminium profielen voldoen aan de strenge ISO-9001 kwaliteitseisen.
  • De profielen hebben een uitstekende thermische en akoestische isolatie.
  • Er zijn honderden afwerkingsmogelijkheden.
  • Aluminium vraagt amper onderhoud.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.