Een pergola als design carport in aluminium

Heel wat gezinnen kunnen niet meer zonder een wagen. Dagelijks 30 km fietsen naar het werk is nu eenmaal niet voor iedereen haalbaar. Bovendien is een auto ook erg praktisch, vooral als u veel spullen wilt vervoeren.

Thuis voorzien we een ‘slaapplaats’ voor onze wagen: de garage. Nochtans wordt de klassieke garage steeds vaker omgeruild voor een aluminium carport. Die biedt enkele interessante voordelen.

Waarom een aluminium carport plaatsen?

Een carport aanbouw plaatsen is zeker een goed idee:

  • Goedkoop. Een carport is goedkoper dan een stenen garage. Voor een klassieke garage is simpelweg meer materiaal nodig: snelbouwstenen, isolatie, gevelstenen, chape, vloeren, een sectionaalpoort, een deur, enz. Een aluminium carport is dus een budgetvriendelijke manier om uw wagen te beschermen tegen weer en wind.
  • Geen bouwvergunning nodig. Meestal zijn de bouwvoorschriften voor een carport minder streng. U hoeft bijvoorbeeld geen bouwvergunning aan te vragen indien de carport minder dan 40 vierkante meter groot is en tegen de woning wordt geplaatst. Opgelet: er is wel een meldingsplicht! U vindt meer informatie bij uw gemeente.
  • Oogt minder zwaar. Ook niet onbelangrijk: een carport oogt luchtiger. Door haar volle muren ziet een garage er heel ‘zwaar’ uit, waardoor een kleine tuin visueel nog kleiner wordt. Carports hebben een open structuur. Ze belemmeren minder het zicht.
  • Bouwvoorschriften. Op sommige percelen mag er door de bouwvoorschriften simpelweg geen garage gebouwd worden. Een overkapping op de oprit is dan dikwijls een oplossing.
design carport op maat in aluminium
Een van de aluminium overkappingen die we plaatsten als carport.

Aan uw woning of garage

Wilt u de carport aan de garage voor een tweede auto? Of simpelweg eentje op de oprit naast de woning? Voor ons maakt de locatie niet uit. Wij plaatsen de overkapping waar u dat wil. Dat is nu eenmaal een van de voordelen van maatwerk.

Een design carport op maat

Traditionele carports zijn niet bepaald mooi te noemen. Daar brengen wij met plezier verandering in.

Een moderne pergola kan perfect fungeren als carport. De aluminium profielen ogen erg strak. Bovendien is dit materiaal heel sterk en onderhoudsvriendelijk. Een houten carport moet u regelmatig behandelen en opfrissen. Dat is met een aluminium pergola als carport niet nodig. Die behoudt haar kleur – ook na meerdere jaren.

Bovendien zijn er enorm veel mogelijkheden om uw design carport af te stemmen op uw persoonlijke smaak. Wilt u een moderne carport die mooi aansluit op een aanbouw? Of een kleur die perfect past bij uw ramen? Dat is dankzij ons maatwerk allemaal mogelijk!

Dit maatwerk heeft nog een voordeel. We kunnen bijvoorbeeld ook een mobilhome carport bouwen, die iets hoger is dan een standaardmodel. 

Een moderne carport moet niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Gelukkig verliezen wij ook die kant niet uit het oog. We kunnen uw design carport bijvoorbeeld uitrusten met ingebouwde verlichting of bekabeling voorzien voor het oplaadstation van uw elektrische auto. En misschien wilt u wel een stopcontact om het stofzuigen van uw wagen makkelijker te maken?

Zoals u weet zijn wij gespecialiseerd in totaalprojecten. Voor alle werken heeft u slechts één aanspreekpunt. Dat bespaart u tijd, stress en geld.

Alu carport kopen?

Een pergola op maat kan perfect dienen als design carport. Maak snel een afspraak om uw plannen te bespreken. Dat kan op het nummer 014 50 15 63 of onze contactpagina. Wij komen bij u langs om een gratis en vrijblijvende offerte op te maken.

Inhoud

Bouwverlof
Bouwverlof van vrijdag 12 juli t.e.m. maandag 5 augustus. Terug geopend op dinsdag 6 augustus.

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.