Landelijke veranda: info en voorbeelden

Een van de eerste keuzes die u moet maken bij de aankoop van een nieuwe veranda is de ontwerpstijl. Sommige mensen houden van modern design, andere van landelijke charme. Smaken verschillen nu eenmaal. Bent u iemand die fan is van landelijke veranda’s? Lees dan snel verder, want hieronder vindt u alle informatie en inspirerende voorbeelden.

Opbouw van een landelijke veranda

Wanneer we een landelijke veranda ontleden, komen volgende elementen terug:

Profielen

Wij kiezen steevast voor aluminium profielen. Helaas geloven heel wat mensen dat aluminium synoniem is met een heel strak design. Niets is minder waar. Wij hebben immers veranda profielen met een landelijke uitstraling. Onze SL38 ‘steellook’ is bijvoorbeeld erg populair. Die imiteren de schoonheid van klassieke gietijzeren frames.

Dakrand

Landelijke veranda’s hebben een decoratieve dakrand. De rechte panelen worden vervangen door een schuine rand met decoratieve lijnen. Dat geeft het geheel een dynamische uitstraling.

Beglazing

Veranda’s in een landelijke stijl worden getypeerd door hun beglazing. In tegenstelling tot een moderne uitbouw met grote glaspartijen in één stuk, worden de ramen van een landelijke veranda opgedeeld in vakjes. Dit noemen we een roedeverdeling. Die verdeling kan over het hele oppervlak doorgetrokken worden, of enkel in een strook bovenaan.

Dakvorm

Een groot deel van onze woonveranda’s wordt uitgerust met een plat dak. Om extra licht binnen te laten, voorzien we tevens een koepel/lichtstraat. Gaat u voor een romantische look? Versier deze lichtstraat dan met sierkammen.

Inspiratie 

Over de jaren heen bouwden wij verschillende veranda’s in een landelijke stijl. Hier zijn alvast enkele voorbeelden om u te inspireren:

Familie MA uit Herentals

De woning van dit gezin in Herentals heeft een klassiek landelijke architectuur. Het was dus logisch dat men voor de SL38 ‘steellook’ profielen koos.

Familie D uit Morkhoven

De leefveranda van de familie D uit Morkhoven mag zeker gezien worden. Het is een op maat gemaakt bouwwerk dat perfect aansluit bij de woning.

Familie V uit Wespelaar

De familie V woont in een prachtige pastorijwoning in het levendige Wespelaar. Als aanbouw kozen ze voor een leefveranda in orangerie stijl.

Familie B uit Noorderwijk

In Noorderwijk bouwden we deze schitterende woonuitbreiding voor de familie B. Deze charmevolle extensie doet dienst als eethoek, en biedt de bewoners een prachtig uitzicht op de tuin

Landelijke veranda inrichting

Het ontwerp van de profielen is niet het enige dat telt. Om het geheel af te werken, heeft u ook een landelijke veranda inrichting nodig. Enkel zo is het plaatje compleet.

Vloeren

Een landelijke inrichting start met de vloerbekleding. Natuursteen of parket sluit mooi aan bij deze stijl. Voor lezers die denken aan het onderhoudsgemak: er zijn tegenwoordig ook keramische tegels die eruitzien als parket. U geniet van de uitstraling van hout, maar dan met extra onderhoudsgemak.

Meubelen

Daarna is het meubilair aan beurt. In de landelijke stijl gebruikt men graag gecapitonneerde zitmeubelen. Vooral natuurlijke materialen komen vaak terug, zoals hout, stof en leder. Een bijzettafel in kunststof zal hier dus misstaan.

Decoratie

Denk ook aan de decoratie. Accessoires zoals een koehuid, een gehaakte poef, kaarsen en stenen schalen maken uw landelijke veranda af. Deze decoratiestukken kunt u trouwens makkelijk afstemmen op de seizoenen. Gebruik bijvoorbeeld groene kleuraccenten in de lente en een bruin/bordeaux kleurenpalet in de winter.

Klaar voor meer?

Verandaland Perfecta is gespecialiseerd in maatwerk. Wij ontwerpen en bouwen uw nieuwe veranda zoals u dat wil. Meer weten? Maak een afspraak via het nummer 014 50 15 63 of ga naar de contactpagina.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.