De perfecte moderne veranda

Moderne veranda’s blijven enorm populair. Met hun eenvoudige lijnen en strakke vormgeving vallen ze bij heel wat mensen in de smaak.

Een veranda in moderne stijl wordt uiteraard veel gekozen als uitbreiding van een moderne woning. Maar ook bij traditionele of klassieke architectuur is ze het overwegen waard. Op deze manier vormt de veranda een contrasterend element. Het resultaat kan verrassend mooi zijn.

Wilt u zelf een moderne veranda? Laat u dan inspireren door onderstaande voorbeelden en tips.

De vormgeving van een moderne veranda

Verandaprofielen

De uitstraling van een veranda wordt mede bepaald door de profielen. Aluminium is uitstekend geschikt voor deze stijl, omdat het een erg strakke look heeft. Bovendien zijn aluminium profielen heel licht en sterk, waardoor ze minder dik hoeven te zijn.

Moderne veranda’s hebben rechte, vlakke profielen. Er zijn geen extra versieringen, zoals men bij een steellook ziet. “Eenvoud siert” is hier het motto.

Beglazing

In de landelijke stijl durft men wel eens vakwerk te gebruiken. Bij deze techniek wordt het raam opgedeeld in kleinere stukken. Dat is bij moderne veranda’s niet het geval.

Bij modern design kiest men voor grote glaspartijen uit één stuk. De ramen lopen van de vloer tot aan het plafond. Op deze manier komt er meer licht binnen en wordt het ruimtegevoel versterkt.

Plat dak

Wanneer u onze voorbeelden van moderne veranda’s bekijkt, zal u meteen merken dat de overgrote meerderheid een plat dak heeft. Platte daken sluiten namelijk mooi aan bij de eenvoud van de moderne stijl. Optioneel kunnen we een lichtstraat voorzien.

Vorm

Moderne architectuur draait om simpele volumes. Dat is in verandabouw niet anders. Moderne veranda’s hebben een eenvoudige vierkante of rechthoekige vorm, zonder erkers of andere uitbouwen.

Een modern veranda interieur

Moderne vloerbekleding

Een moderne woonveranda moet natuurlijk vloerbekleding in dezelfde stijl hebben. Kies bijvoorbeeld een strakke keramische tegel of ga voor modern parket. Er zijn honderden soorten, afmetingen en kleuren om uit te kiezen.

Designradiator

Wilt u uw moderne veranda verwarmen met een radiator? Dan mag dit gerust een blikvanger zijn. Designradiators vallen op met hun eigentijdse vormgeving. Sommige mensen kiezen zelfs voor een opvallend kleurtje om een designstatement te maken.

Verlichting

De meeste mensen die een moderne veranda kopen, kiezen voor inbouwspots in het plafond. Die worden door ons netjes ingebouwd en zijn overdag bijna onzichtbaar. Deze verlichting kan verder aangevuld worden met moderne vloer- en tafellampen.

Design meubilair

Tenslotte is er nog het meubilair. Een modern hoeksalon, een eetkamer met designstoelen en strakke opbergkasten zorgen ervoor dat het interieur bij de buitenkant past. Zo vormt alles mooi één geheel.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om voldoende geïnformeerd te zijn of zijn project mag/kan gebouwd worden binnen het wettelijk kader. Bouwvoorschriften kunnen  immers verschillen in bepaalde landsdelen.

Dit typeert modern verandadesign

Een moderne veranda wordt getypeerd door:

  • Sobere aluminium profielen
  • Grote glaspartijen
  • Een plat dak
  • Een eenvoudige vorm
  • Moderne vloerbekleding
  • Designradiatoren (of een omkeerbare airco)
  • Inbouwspots
  • Moderne meubelen

Droomt u van een moderne veranda?

Wij realiseren graag uw droom! Maak vandaag nog een afspraak om uw plannen te bespreken via het nummer 014 50 15 63 of stuur een email naar verandaland@perfectabvba.be. Onze offertes zijn steeds gratis en geheel vrijblijvend!

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.

Created by ✦ Shmidt Sergey ✦from the Noun Project

Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie, lees ons privacybeleid.