5 Pergola ideeën om te overwegen

De pergola van je dromen kiezen is geen makkelijke opdracht. Er zijn namelijk honderden verschillende combinaties van stijlen, kleuren en afwerkingen mogelijk. Om het jezelf toch wat makkelijker te maken, hebben we vijf leuke pergola ideeën verzameld. Lees snel verder en laat je inspireren.

1. Houten plafond

Het eerste idee voor je pergola gaat over het plafond. Dat kunnen we stijlvol afwerken in hout, zoals een cederhouten planché. Ceder is een duurzame houtsoort. Dankzij de etherische oliën die in het hout zitten is het van nature beschermd tegen insecten en ongedierte.

2. Ingebouwde screens

Pergola ideeën hoeven niet altijd over de visuele uitstraling te gaan. Er zijn ook een heleboel praktische ideeën het overwegen waard. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde screens. Deze oprolbare screendoeken zitten in het plafond verstopt. Met één druk op de knop gaan ze naar beneden. Zo ben je beschermd tegen de laagstaande zon.

3. Lichtstraat

Nog een leuk idee voor een pergola met een plat dak: ga voor een lichtstraat. Dit langwerpige dakvenster zorgt voor meer natuurlijk licht. Hiermee vermijd je dat het te donker wordt onder de overkapping. Dat geldt ook voor ruimtes in de woning die aan de pergola grenzen, zoals een keuken of woonkamer.

4. Polycarbonaat dak

Voor een nog ruimer gevoel kan je een schuin dak in polycarbonaat platen nemen. Deze kunststof laat veel licht door maar is toch hittewerend. Bovendien is polycarbonaat bijzonder sterk. Het is 250 keer sterker dan glas en nagenoeg onbreekbaar. Daarom wordt het gebruikt als beglazing in onder andere veiligheidsbrillen en de cockpit van straaljagers.

pergola ideeen inspiratie

5. Decoratieve dakrand

Heb je al nagedacht over de dakrand? Naast een traditionele rand kan je ook voor een glazen decoratieve boord kiezen, zoals in onderstaande voorbeeld. Die geeft de pergola een klassevolle uitstraling. Prachtig, toch?

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.