Terrasoverkapping of pergola: wat is de beste keuze?

In de zomer gaat er niets boven een gezellig diner op uw eigen terras. Totdat een regenbui roet in het eten gooit.

Met een overdekt terras is dat niet langer een probleem.

Om uzelf te beschermen tegen neerslag zijn er twee mogelijkheden: een terrasoverkapping of pergola. Maar wat is het verschil? En welke voordelen biedt elk type? De antwoorden vindt u in dit artikel.

Een overkapping aan huis

Een overkapping aan huis maken is zeker een goed idee. Want op deze manier blijft uw terras droog wanneer het regent. Daarnaast beschermt deze constructie u tegen de zon. Kortom; alleen maar voordelen. En we hebben nog meer goed nieuws, want voor een overkapping aan huis heb je geen vergunning nodig. Er is enkel een meldingsplicht.

Voor een overkapping aan huis zijn er twee mogelijkheden:

  1. Traditionele terrasoverkapping
  2. Pergola

Verschil tussen een terrasoverkapping en pergola

Het grootste verschil tussen beide constructies zit in het dak.

Een terrasoverkapping heeft een erg simpel dak. Het bestaat uit een aluminium frame met transparante panelen in glas of kunststof. De panelen hellen lichtjes af om regenwater af te voeren.

Het dak van een pergola is wat complexer. Vergelijk het met een klassiek plat dak waarin een lichtstraat werd voorzien (optioneel) en waarbij het plafond afgewerkt werd in cederhout of kunststof panelen. Door de dakopbouw is er een afvoerbuis nodig voor het regenwater.

Voordelen van een terrasoverkapping

Het grootste voordeel van een terrasoverkapping is de prijs. Omdat de constructie heel eenvoudig is, is ze meestal goedkoper dan een pergola. Het is een budgetvriendelijke manier om uw terras te beschermen tegen de regen.

Voordelen van een pergola

Een pergola is een luxe terrasoverkapping. Er zijn allerlei manieren om dit bouwwerk aan te kleden: een plafond in cederhout, een glasstrook met vakverdeling, een decoratieve dakrand, enz. Architecturaal biedt een pergola meer mogelijkheden.

Bouwstijlen

Het is belangrijk om te weten dat beide constructies verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen. Wij plaatsen zowel moderne terrasoverkappingen in aluminium als overkoepelingen in een landelijke stijl.  Alles is maatwerk. Zo komen wij optimaal tegemoet aan uw wensen.

Vergunning

Heel wat mensen vragen zich af of ze een vergunning nodig hebben voor de overkapping van hun terras. Doorgaans is een melding bij de stedenbouwkundige dienst voldoende. Bij elk project begeleiden wij onze klanten tijdens deze procedure.

Terrasoverkappingen in aluminium bij Verandaland Perfecta

Wist u al dat wij naast veranda’s ook terrasoverkappingen en pergola’s plaatsen in AntwerpenLimburg en andere provincies? Klanten genieten bij ons van allerlei voordelen:

  • Ruime ervaring, wat de afwerkingskwaliteit ten goede komt.
  • Terrasoverkappingen in aluminium van Belgische kwaliteit.
  • Alle stijlen mogelijk: modern, klassiek, landelijk…
  • Constructie en plaatsing door eigen vakmannen.
  • Eén aanspreekpunt voor al uw vragen.
  • Deskundig advies tijdens de ontwerpfase van uw terrasoverkapping.
  • Meewerkende zaakvoerders die op de hoogte zijn van alle projecten.

Graag een prijs op maat?

Meer weten over de prijzen van een terrasoverkapping? Maak een afspraak. Wij komen bij u langs om uw nieuwe overkapping te bespreken. Daarna ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte met een prijs op maat.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.