Een tuinkamer voor meer tuinplezier

Wie een mooie tuin heeft, wil hier zoveel mogelijk van genieten. Spijtig genoeg durft een regenbui of een fris windje al eens roet in het eten gooien. Laat dat de pret niet bederven. Met een trendy tuinkamer op maat is er het hele jaar door tuinplezier!

Verschil tussen een tuinkamer en veranda

Laten we eerst enkele misverstanden oplossen. Er is wel degelijk een verschil tussen een tuinkamer en een veranda.

Veranda’s maken deel uit van de woning. Ze vormen een uitbreiding van de bewoonbare oppervlakte en zijn bereikbaar via de keuken, woonkamer of een andere ruimte. Bij de bouw van een woonveranda wordt meestal een stuk buitenmuur uitgebroken om alles in elkaar te laten overlopen.

Tuinkamers zijn aparte, afgesloten ruimtes. Er is geen directe toegang vanuit de woning. Deze constructie kan wel aan de gevel grenzen, maar evengoed als een vrijstaand gebouw in de tuin staan. Meestal hebben ze glazen schuifwanden om ze op warme dagen helemaal open te zetten.

Tuinkamer mogelijkheden

Deze plek kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld:

  • Een pool house, met binnenin plaats voor een kleine badkamer/omkleedruimte, een mini keuken en de filterinstallatie.
  • Een overdekte speelruimte, waar kinderen tijdens regenachtige dagen kunnen ravotten.
  • Een thuiskantoor in je tuin, zodat werk en privé strikt gescheiden blijven.
  • Een relaxruimte, waar je ongestoord boeken leest en een sauna neemt.
  • Een entertainmentruimte om gasten te ontvangen en feestjes te houden.

Tuinkamers in alle stijlen

Net zoals bij onze veranda’s komen vrijstaande tuinkamers in diverse stijlen. Wat dacht je van een moderne tuinkamer met strakke profielen en een plat dak? Of zie je liever een landelijke tuinkamer met een paar decoratieve elementen? Een klassieke orangerie met sierkammen op het puntdak is ook erg mooi.

Alle vormen en stijlen zijn mogelijk. Daarnaast zijn er honderden kleuren om uit te kiezen. Je kan deze ruimte zelfs uitrusten met allerlei handige extra’s, zoals glazen schuifwanden en een airconditioning. Vaak wordt er een combinatie gemaakt met een pergola (als overdekt terras).

Aluminium profielen

Heel wat mensen gaan op zoek naar een tuinkamer in hout. Wij kiezen steevast voor aluminium. Want dit metaal heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van een houten constructie:

  • Aluminium is bijzonder sterk en heeft een grote draagkracht
  • De profielen zijn erg onderhoudsvriendelijk
  • Afwerking in een RAL-kleur naar keuze
  • Profielen in verschillende stijlen (modern, klassiek, landelijk…)
  • Langere levensduur dan hout

Tuinkamer prijs

U bent waarschijnlijk benieuwd naar de kostprijs van een glazen tuinkamer in aluminium. Wel, die verschilt niet zoveel van een gewone veranda. In dit artikel vindt u meer informatie over de richtprijzen. Graag een offerte op maat? Contacteer ons voor een prijs op maat.

Gratis offerte

Vergeet niet dat Verandaland Perfecta synoniem is met maatwerk. Dat biedt u enorm veel creatieve vrijheid. Alles wordt ontworpen, gefabriceerd en geplaatst door ons eigen team. Benieuwd naar onze tuinkamer prijzen? Maak een afspraak via het nummer 014 50 15 63 en vraag uw gratis offerte.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.