Veranda renovatie of toch een nieuwe?

Stel dat u 25 à 30 jaar geleden een veranda liet bouwen. Over de jaren heen heeft u volop genoten van de extra ruimte. Maar na verloop van tijd wilt u toch een upgrade. Misschien omdat de huidige veranda beschadigd is en verschillende reparaties vraagt. Of misschien bent u uitgekeken op het ontwerp.

Is een veranda renovatie dan een interessante optie? Of gaat u beter voor een nieuwe leefveranda? In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van beide oplossingen naast elkaar.

veranda renovatie

Voordelen van een veranda renovatie

Een veranda krijgt heel wat te verduren. Slijtage en extreme weersomstandigheden kunnen voor schade zorgen, bijvoorbeeld krassen op het glas van de lichtstraat. Dat ziet u liever niet.

Voor kleine herstellingen is een veranda renovatie interessant. Bij een beschadigde schuifdeur vervangt u enkel dit onderdeel, niet de hele veranda. Ook bij versleten roofing (wat men vroeger gebruikte, vandaag de dag is dit EPDM) wordt enkel de dakbedekking vervangen. Dat is logisch.

Toch moet u bij het renoveren van een woonveranda de vraag stellen: welke onderdelen voldoen nog aan de huidige normen? Verkeren de structurele elementen nog in goede staat en hebben ze herstellingen nodig? Hoe zit het met de isolatie van het glas? En is het ontwerp nog van deze tijd?

Afhankelijk van het antwoord op deze vragen is een veranda renovatie niet de beste oplossing.

Redenen om van renovatiewerken af te stappen

Heel wat van onze klanten denken in de eerste plaats aan een veranda renovatie, maar beslissen toch om voor een nieuwe woonveranda te gaan. Dat is interessant wanneer u:

  • Wil besparen op energie: moderne profielen en beglazing laten veel minder warmte door, waardoor uw stookkosten dalen. Met de hoge energieprijzen van vandaag zorgt dat voor een flinke besparing.
  • Meer ruimte wil: een bestaande veranda renoveren en uitbreiden is niet eenvoudig. De kostprijs van een renovatie zal niet veel verschillen van een nieuwe.
  • Een andere stijl verkiest: smaken veranderen. Modern, landelijk of retro: er is een ruime keuze aan stijlen.
  • Het comfort wil verhogen: de vernieuwing is het perfect moment om het comfort te verhogen, door bijvoorbeeld vloerverwarming of een airco te installeren. 

Toch een nieuwe veranda?

Laat u die veranda renovatie links liggen en gaat u voor een nieuwe woonuitbreiding? Maak vandaag nog een afspraak met onze verandaspecialisten om uw project te bespreken. Bel naar het nummer 014 50 15 63 of ga naar de contactpagina.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.

Created by ✦ Shmidt Sergey ✦from the Noun Project

Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie, lees ons privacybeleid.