Veranda ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat

In ons artikel over de verwarming van een veranda hebben we het reeds gehad over de isolatie. Onze superisolerende profielen en beglazing houden de warmte binnen. Maar isolatie en ventilatie gaan hand in hand. De veranda ventilatie zorgt immers voor een gezond binnenklimaat.

Waarom ventileren?

Waarom moet ik ventileren,” is een vraag die we vaak horen.

De lucht in een veranda en de rest van de woning wordt elke dag vervuild. We ademen, zweten, koken, roken, … Die vuile lucht moet zo snel mogelijk verwijderd worden.

Gebeurt dat niet, dan ontstaan er allerlei problemen. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming op muren of de verspreiding van virussen en bacteriën. Een slecht binnenklimaat kan ook voor ademhalingsproblemen, een droge keel, hoofdpijn, allergieën of een energietekort zorgen.

Kortom: uw veranda ventileren is uitermate belangrijk!

Natuurlijke of mechanische ventilatie

In woningen onderscheiden we twee type ventilatiesystemen:

  • Natuurlijke ventilatie
  • Mechanische ventilatie

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt mechanische ventilatie een toestel dat lucht aan- of afzuigt. Bij natuurlijke ventilatie gebeurt dit door middel van luchtstromen.

Voor de ventilatie van een veranda kiezen wij steeds voor de natuurlijke manier. Dat vraagt geen extra elektriciteit, kost minder en produceert geen storende geluiden. Een win-win dus.

Onze veranda ventilatie

Afhankelijk van de noden van de klant, kiezen we voor een van de volgende ventilatie-oplossingen:

Reynaers Ventalis

Ventalis is een innovatief verluchtingssysteem dat ontwikkeld werd door Reynaers Aluminium uit Duffel. De voordelen van dit systeem zijn dubbel. Eerst en vooral is het ontwerp heel subtiel. De ventilatiekanalen worden bijna onzichtbaar in de verandaprofielen verwerkt. Daarnaast heeft Ventalis een zelfregulerende luchtinlaat. Die past zich automatisch aan op basis van de winddruk, waardoor er een constante aanvoer is.

Aan de binnenkant van de veranda vindt u een subtiele ventilatiestrook. Die is makkelijk instelbaar in vijf verschillende posities. Op deze manier kiest u zelf hoeveel uw veranda geventileerd wordt.

Renson ventilatieroosters

In sommige projecten installeren wij Renson ventilatieroosters met i-Flux technologie. Die voldoen aan alle kwaliteitseisen die wij vooropstellen. Ze garanderen een optimaal comfort en beperken energieverliezen tot een minimum.

Renson ventilatieroosters voor veranda’s zijn onzichtbaar, bieden bescherming tegen plotse windvlagen en laten de gebruiker toe om zelf een ventilatiestand te kiezen. Het luchtdebiet is manueel regelbaar via een binnenklep. Tijdens een feestje zet u deze volledig open, op normale dagen halfgesloten.

Inhoud

Bouwverlof
Bouwverlof van vrijdag 12 juli t.e.m. maandag 5 augustus. Terug geopend op dinsdag 6 augustus.

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.