Hoe gebeurt de verwarming van een veranda?

Er werd al heel wat geschreven over manieren om een veranda koel te houden. Maar tijdens koude winters is koelen waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. Op die dagen kan je immers wat extra warmte gebruiken.

De verwarming van een veranda kan op verschillende manieren gebeuren. Hieronder leggen we alle verwarmingsmethoden één-voor-één uit. Meer weten? Neem dan contact op!

Optie 1: verandaverwarming via radiatoren

Radiatoren zijn de meest klassieke manier om een woning (of veranda) te verwarmen. Deze metalen verwarmingselementen worden tegen een muur of op vloersteunen bevestigd en brengen via stralingswarmte de ruimte op temperatuur.

Bij dit type verwarming speelt het ontwerp een belangrijke rol. Wanneer je een strakke, moderne veranda hebt, wil je uiteraard een bijpassende radiator. Daarom bieden wij een ruime keuze aan stijlen en kleuren aan.

Verder wordt het formaat van de radiator afgestemd aan de ruimte. Zo ben je zeker dat het zelfs bij vriestemperaturen ver onder nul aangenaam warm is in jouw woonveranda.

Optie 2: verandaverwarming met vloerverwarming

Een veranda verwarmen kan ook door middel van vloerverwarming. Eén van de grote voordelen hiervan is de plaatsbesparing. Er wordt immers geen muur ingepalmd door een grote radiator.

Daarnaast heb je nooit geen last meer van koude voeten en is er in de veranda steeds een constante warmte. Dit systeem is trouwens een vorm van lage temperatuurverwarming (LTV). Het is dus zuiniger dan een klassieke cv-ketel in combinatie met radiatoren.

PS: vloerverwarming is ideaal om te combineren met een warmtepomp. Dat is duurzaam en ecologisch.

Optie 3: verwarmen met een airco

Dit is een van de meest populaire manieren om een veranda te verwarmen. Deze airco maakt gebruik van een omkeerbare warmtepomp. Dat wil zeggen dat ze in de zomer kan koelen en in de winter kan verwarmen. Als dat niet handig is?

Deze omkeerbare airco wordt voorzien in opbouw tegen de muur of netjes in het plafond van de veranda ingebouwd. Het toestel is dan bijna onzichtbaar. En omdat de airco warme lucht blazen, zal ze de veranda in sneltempo opwarmen.

Lees meer over een lucht-lucht warmtepomp in uw veranda >

Optie 4: verwarming via een kachel of haard

Bovenstaande verwarmingsmethoden zijn heel praktisch. Maar ze missen soms een beetje … sfeer. Er gaat immers niets boven de gezellige flikkering van een vlam. Daarom kiezen heel wat mensen voor een pelletkachel, houtkachel of gashaard om hun veranda te verwarmen. Ook voor de installatie van een kachel of haard kunnen wij zorgen.

verwarming veranda

Isoleer om de warmte binnen te houden

De veranda verwarmen is één ding. Ze op de juiste temperatuur houden is iets anders. Daarom kiezen we bij Verandaland Perfecta steeds voor Reynaers aluminium profielen en beglazing met een uitstekende isolatiewaarde. Op deze manier gaat er minder warmte verloren. Dat is goed nieuws voor jouw stookkosten.

Bijkomend voordeel: een goede isolatie helpt om de veranda in de zomer koel te houden. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.

Created by ✦ Shmidt Sergey ✦from the Noun Project

Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie, lees ons privacybeleid.