Veranda vloeren vergeleken

Klanten kiezen voor onze totaaloplossing omdat we letterlijk alle werken uitvoeren, van grondwerken tot chapewerken. Dat bespaart hen een heleboel tijd en stress. Ook de vloerwerken nemen we voor onze rekening. We zorgen dat uw nieuwe veranda voorzien wordt van een prachtige keramische tegel, een mooie natuursteen of sfeervol parket.

Verschil vloerbekleding veranda en woning

Wanneer we de vloeren van een leefveranda en de rest van de woning vergelijken, onderscheiden we twee aanpakken:

  • Overal dezelfde bekleding
  • Andere vloerbedekking in de veranda t.o.v. de woon-, eetkamer of keuken

Eenzelfde tegel of houtsoort in de volledige ruimte is erg mooi, en maakt van alles één geheel. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Vaak is de vloerbekleding in aanpalende kamers niet meer verkrijgbaar. In dat geval moet u een andere vloer kiezen. Toch kan dit contrast erg stijlvol zijn.

Mogelijke veranda vloeren

Er zijn verschillende manieren om de ondergrond te bekleden:

Optie 1: keramische tegels

Keramische vloertegels worden industrieel vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Het grote voordeel van deze vloerbekleding is de uniformiteit. Er zijn amper afwijkingen qua dikte en formaat. Ze komen in vele verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen. Modern of klassiek, licht of donker; er is voor ieder wat wils.

Optie 2: natuursteen

Natuursteen heeft een heel karakteristieke uitstraling. Dit natuurproduct komt nog steeds uit steengroeven, wat elke tegel enigszins uniek maakt. Vooral in landelijke veranda’s wordt natuursteen als vloerbedekking gebruikt, maar er zijn ook steensoorten die mooi in een modern interieur passen.

Optie 3: parket

Parket in een veranda zorgt meteen voor een warme toets. Er gaat namelijk niets boven de gezellige uitstraling van een houten vloer. Qua houtsoorten blijft eik een voor de hand liggende keuze, hoewel veel mensen tegenwoordig voor het duurzame bamboe kiezen. Net als bij tegels zijn er enorm veel mogelijkheden op het vlak van vormen, formaten en afwerkingen (olie/vernis).

Optie 4: laminaat

Een laminaatvloer is een budgetvriendelijke vloerbekleding voor veranda’s. Laminaat heeft de uitstraling van parket, maar is veel onderhoudsvriendelijker. Aan keuze is er opnieuw geen gebrek. Voor elk type veranda hebben we een passende oplossing.

Voorbeeld van keramisch parket

Veranda vloeren: de nieuwste trends

Smaken verschillen en evolueren doorheen de tijd. Als verandaspecialist beleven we deze veranderingen van dichtbij. Voor de vloeren van een veranda onderscheiden we volgende trends:

Tegels met houtlook

Parket is prachtig, maar vrij onderhoudsintensief. 

Gelukkig is er een oplossing: tegels met houtlook. Deze keramische vloeren zien eruit als houten planken (zelfs generfd mogelijk), zonder de nadelen. Ze zijn dus ideaal voor veranda’s met keukens of zithoeken waar mensen dikwijls binnen of buiten lopen.

XL-tegels

Veranda tegels worden  steeds groter. Vroeger koos men veel voor het 45×45 cm formaat. Tegenwoordig plaatsen we vaak tegels van 60×60 cm of zelfs 80×80 cm. Dit maakt alles nog strakker en vergroot het ruimtelijk aspect. Let er wel op dat het formaat in verhouding moet zijn met de afmetingen van de woonveranda. 

Unieke vloerbekleding

Keramische tegels, natuursteen en parket blijven enorm populair. Af en toe duiken unieke vloerbekledingen op, zoals een kurkvloer of gietvloer. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Zoals eerder al gezegd: bij ons geniet u van een totaalaanpak. 

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.