Kleine tuin, kleine veranda

Er bestaan nog heel wat misverstanden over veranda’s. Veel mensen geloven dat ze enkel in grote tuinen van moderne villa’s en riante landhuizen passen. Niets is minder waar. Ook in een bescheiden tuin is een kleine veranda een meerwaarde.

kleine veranda in kleine tuin

Stadstuinen

Helaas… niet iedereen heeft een tuin van meerdere are groot. Wie in een gesloten bebouwing woont, moet het met minder stellen. Toch is zelfs het kleinste stadstuintje van goudwaarde. Want er gaat niets boven deze groene oase om even te ontspannen en te genieten van de zon. Met een veranda haalt u nog meer uit deze buitenruimte.

Mini veranda als erker

In kleine tuinen kunt u een veranda als erker gebruiken. Dat is een lange, smalle uitbouw in glas aan de achterkant van de woning. Zo’n veranda-erker heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van een traditioneel model: de beglazing gaat van vloer tot plafond, waardoor er meer licht binnenvalt. Hierdoor oogt het interieur een pak groter.

Een glazen uitbouw

Heeft u een kleine tuin maar wilt u meer woonruimte? Kies dan niet voor een traditionele uitbouw, maar voor een veranda. Die is immers multifunctioneel. Tijdens warme dagen is het een verlengstuk van uw tuin. Zet de schuifdeuren open en laat de natuur binnen. De grens tussen binnen en buiten vervaagt, waardoor u niet het gevoel heeft dat uw ‘hofje’ gekrompen is.

Lees hier meer over de vergelijking aanbouw – veranda.

Tips voor een kleine veranda

Bent u van plan om een kleine veranda te plaatsen? Houd dan rekening met onderstaande tips:

  • Glazen schuifwanden zijn een meerwaarde om het tuingevoel te versterken.
  • Met een glazen dak of lichtstraat oogt uw kleine veranda meteen een pak groter.
  • XL-tegels zijn niet mooi in een kleine veranda. U kiest beter voor compactere formaten.
  • Met een omkeerbare airco in het plafond bespaart u plaats t.o.v. een radiator of kachel.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.