Waarom een veranda de perfecte aanbouw is

Plaatsgebrek: bijna iedereen heeft ermee te kampen. Daarom willen zoveel mensen een woonuitbreiding en extra woonoppervlakte creëren. Vroeger werd dat voornamelijk gedaan via een aanbouw. Maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een veranda.

Waarom een woning uitbreiden met een veranda interessanter is dan een klassieke aanbouw? Dat lees je hier.

Aanbouw vs veranda: ruimtegevoel

Hier is de veranda duidelijk de winnaar. De beglazing rondom zorgt ervoor dat je een heel ruimtelijk gevoel krijgt. Dakbeglazing (een lichtstraat) kan dit effect nog versterken. Een aanbouw van 4 op 3 meter zal dus kleiner aanvoelen dan een veranda van dezelfde grootte.

Aanbouw vs veranda: isolatie & verwarming

Toegegeven: op het vlak van isolatie heeft een aanbouw nog steeds een klein voordeel. Muren zijn nu eenmaal makkelijker te isoleren. Toch halen de nieuwe Masterline profielen van Reynaers gecombineerd met hoogrendementsbeglazing verrassend hoge isolatiewaarden. De invloed op uw verwarmingskosten is dus miniem.

Maar een veranda heeft nog een troef achter de hand: passieve verwarming. De 4-seizoenen beglazing zal er namelijk voor zorgen dat de binnenruimte gratis verwarmd wordt door het voor- of najaarszonnetje. Bovendien kunnen we een energiezuinige warmtepomp integreren.

Aanbouw vs veranda: timing

Er zijn uiteraard sleutel-op-de-deur firma’s, maar in de klassieke woningbouw wordt er nog altijd veel met aparte aannemers gewerkt.  Hierdoor verlopen al gauw enkele maanden tussen de eerste spadesteek en de eindafwerking. Dat is bij ons niet het geval. Wij nemen alle werken voor onze rekening en zorgen ervoor dat alles snel en mooi op elkaar volgt. Zo besparen wij u niet alleen tijd, maar ook een heleboel kopzorgen en opvolging. Binnen een tijdspanne van maximum 6 weken kunnen wij het volledige project opleveren.

Aanbouw vs veranda: prijs

Money makes the world go round. De kostprijs speelt toch nog steeds een doorslaggevende rol. Zoals u in ons vorige artikel over veranda prijzen reeds las, mag u voor een kwalitatief veranda totaalproject een gemiddelde prijs van 1800 euro/m² rekenen. Een achterbouw met een comfortabele afwerking valt duurder uit. Die kost tussen de 1800 en 2000 euro/m². Een belangrijk punt hier is nog dat wij onder de 40 m2 geen architect hoeven in te schakelen.  In de klassieke woningbouw is dit niet het geval.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.

Created by ✦ Shmidt Sergey ✦from the Noun Project

Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie, lees ons privacybeleid.