Veranda isolatie om energie te besparen

Wanneer het op thermische isolatie aankomt, presteren onze veranda’s bijzonder goed. Ontdek hoe onze profielen, beglazing en dakopbouw ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat.

veranda isolatie

Verandaprofielen met een uitstekende thermische beglazing

Je hebt misschien al gehoord dat we voor onze verandaprofielen beroep doen op Reynaers Aluminium. Dit Belgische bedrijf staat bekend voor haar hoge kwaliteit en innovatieve producten. Zo bestaan de nieuwste profielen uit een combinatie van slimme materialen, meerdere ‘kamers’ en geïntegreerde isolatiestrips om de warmte binnen te houden. 

Reynaers Aluminium bewijst opnieuw dat functionaliteit, esthetiek en isolatie perfect samengaan in één product.

Driedubbele beglazing

De laatste jaren kiezen we steeds vaker voor driedubbele beglazing in veranda’s.

Waarom? Simpel: het isoleert veel beter dan dubbele beglazing en HR glas. Dat zie je aan de U-waarde. Des te lager de U-waarde, des te beter het glas koude buitenhoudt.

U-waarde beglazing

  • Enkele beglazing: 5,8 W/m²K
  • Dubbele beglazing: 2,8 W/m²K
  • HR-beglazing: 1,1 W/m²K
  • Driedubbele beglazing: 0,6 W/m²K

Met driedubbel verandaglas dalen je verwarmingskosten. Daarnaast isoleert het beter tegen geluidsoverlast. Omdat geluidsgolven door drie lagen glas moeten dringen, worden ze sterk verzwakt. Je hebt dus minder last van lawaai rond je huis.

Dubbele isolatieplaten in het dak

Bij veranda isolatie spelen de profielen en beglazing een belangrijke rol. Daarnaast mogen we het dak niet vergeten. Warmte stijgt. Via het dak gaat er dus veel warmte verloren.

Om dat te vermijden, plaatsen we twee harde polyisocyanuraatschuim isolatieplaten (1 van 100 mm en 1 van 60 mm dik) geschrankt op mekaar. Dit materiaal heeft uitstekende thermische eigenschappen. En dankzij het schranken zijn er geen koudebruggen.

opbouw dak veranda

Veranda isolatie en het E-peil/EPC-label

Met hun uitstekende isolatie dragen onze veranda’s bij aan een goed E-peil (nieuwbouw) en EPC-label (bestaande woningen). Je mag dus op beide oren slapen: een woonuitbreiding heeft geen negatieve gevolgen voor deze score.

Voordelen het hele jaar door

In de winter zorgt een goed isolerende veranda voor meer comfort en een lagere verwarmingsfactuur. Maar ook in de zomer heeft de isolatie haar nut. De warmte blijft buiten, waardoor het binnen lekker koel blijft.

Naast interne/externe zonwering en airconditioning helpt dus ook de isolatiegraad bij de veranda koeling.

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.