Zo houdt u uw veranda lekker koel

De tijd dat een veranda ondragelijk warm was tijdens de zomer, is al lang verleden tijd. Want tegenwoordig zijn er verschillende manieren om uw veranda koel te houden. Ja, zelfs wanneer er buiten een hittegolf heerst! Ontdek hier alle mogelijkheden:

Zonwerende beglazing

Des te minder de veranda opwarmt, des te minder u moet koelen.

Zonwerend glas is beglazing die voorzien werd van een zonwerende coating. Die coating houdt een deel van de energie van de zon tegen. Op deze manier blijft het lekker koel in uw woonveranda en vermindert de kans op oververhitting.

De sterkte van zonwerende beglazing wordt weergegeven in een ‘zontoetredingsfactor ‘ (ook wel G-factor genoemd). Glas met een G-factor van 0,40 laat bijvoorbeeld 40% van de zonnewarmte door, of houdt 60% tegen.

Een veranda met zonwerende beglazing is zeker de moeite waard. Het maakt zonwering of actieve koeling niet overbodig, maar zorgt er wel voor dat u deze minder vaak moet gebruiken.

Interne zonwering

Interne zonwering bevindt zich aan de binnenkant. Meestal gaat het om rolgordijnen. Wij kiezen voor rolgordijnen in screenstof. Die zijn verkrijgbaar in diverse formaten en kleuren. Daarnaast bieden wij ook horizontale lamellen (ook gekend als jaloezieën) aan in hout of aluminium.

Externe zonwering

Voor een koele veranda is externe zonwering beter dan interne. Want de zonnewarmte wordt tegengehouden voordat ze het interieur bereikt.

Wij bieden onze klanten screens en luifels aan. De kleur en afwerking kiest u steeds zelf, zodat alles mooi aansluit bij uw leefveranda en de woning.

Airconditioning

Wilt u uw veranda koelen op een actieve manier? Kies dan voor een airco. Dit toestel zorgt voor een heerlijk frisse wind, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar. Met de bijgeleverde afstandsbediening wordt de koeling van uw veranda eenvoudig geregeld. Ook mooi meegenomen: onze airco’s hebben een zeer stille werking en zijn verrassend energiezuinig.

Wist u trouwens dat we ook omkeerbare airco’s hebben? Die kunnen niet alleen uw veranda koelen, maar deze ook verwarmen. Zo heeft u steeds de perfecte temperatuur – of het nu hartje zomer of putje winter is.

veranda met airco in het plafond ingebouwd

Perfecte temperatuurregeling

In de zomer is voornamelijk de koeling van de veranda belangrijk. In de winter gaat het om verwarming.

Bij Verandaland Perfecta zorgen we er steeds voor dat u complete controle heeft over de temperatuurregeling. Zonwering in combinatie met actieve koeling voorkomen oververhitting, terwijl er ook diverse manieren zijn om uw veranda te verwarmen. Op deze manier geniet u van een onovertroffen comfort.

Meer weten over veranda koeling?

Maak vandaag nog een afspraak met onze verandaspecialisten via het nummer 014 50 15 63 of stuur een email naar verandaland@perfectabvba.be. Vergeet niet: onze offertes zijn steeds gratis en geheel vrijblijvend!

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.