Aluminium veranda RAL-kleuren: populaire keuzes

Een veranda kleur kiezen is ongetwijfeld een van de meest belangrijke stappen tijdens het beslissingsproces. Want die keuze heeft een grote invloed op de uitstraling. Eenzelfde veranda in een andere kleur kan er totaal anders uitzien.

Bij Verandaland Perfecta heb je keuze uit honderden kleuren en afwerkingen. Omdat we die onmogelijk allemaal kunnen tonen, hebben we hieronder de meest gekozen veranda RAL-kleuren samengezet. Meer weten? Bezoek onze toonzaal. Daar kan je een uitgebreide staalkaart bekijken.

Trends in veranda kleuren

Trends komen en gaan. Populaire kleuren voor veranda’s veranderen doorheen de tijd. Waar vroeger eerder lichte tinten in waren, kiezen heel wat mensen tegenwoordig voor een heel donkere (zwarte) veranda. Zwart past bij elk type woning: modern, landelijk, klassiek of eigentijds. Bovendien is het een kleur die makkelijk te combineren is met bestaande ramen en deuren.

Populaire veranda RAL-kleuren

De veranda kleuren worden bepaald aan de hand van een RAL-code. Dit coderingssysteem garandeert een uniform kleurgebruik tussen leveranciers. Zo kunnen we bijvoorbeeld de kleur van uw aluminium veranda profielen afstemmen op die van de ramen, deuren of een tuinset.

Hieronder vindt u enkele veelgebruikte RAL-kleuren ter inspiratie.

RAL 9005 (STRUCTUURLAK)

Deze gitzwarte kleur is super trendy. Vooral bij oranjeries is die erg gewild. In combinatie met steellook profielen lijkt de veranda echt gemaakt uit smeedijzer.

aluminium ral 9005 veranda
Moderne veranda profielen in de kleur RAL 9005 met structuurlak

RAL 9011 (STRUCTUURLAK)

RAL 9011 (ook gekend als grafietzwart) is iets lichter dan RAL 9005. Dat zie je vooral in direct zonlicht. Deze tint is dus ideaal voor mensen die het diep zwart te hard vinden.

veranda ral 9011 kleur
RAL 9011 structuurlak is een donkere kleur die mooi bij veranda's en pergola's past

RAL 9008 (STRUCTUURLAK)

RAL 9008 is geen officiële RAL-kleur. Maar dit antracietgrijs wordt wel algemeen erkend als een kleur voor veranda’s en pergola’s. Ze past bij elke woonstijl, zelfs als de rest van het buitenschrijnwerk uit een andere kleur bestaat.

Een veranda in Gierle in RAL 9008 structuurlak

RAL 7039 (STRUCTUURLAK)

Kwartsgrijs (beter bekend onder de kleurcode RAL 7039) lijkt op het antracietgrijs van hierboven, maar dan zonder de blauwe schijn.

Het antracietgrijs van RAL 7039 blijft erg populair

RAL 8014 (TIGER STRUCTUURLAK)

Normaal gezien is RAL 8014 sepia bruin, maar door een behandeling met TIGER poederlak krijgt deze een grijze tint met een kleine glinstering. Dat zorgt voor een heel stijlvolle afwerking.

ral 8014 alu kleur
Een klassieke veranda in RAL 8014

RAL 7002 (STANDAARD LAK)

Ben je die klassieke zwart en antracietkleurige verandaprofielen beu? Kies dan voor RAL 7002. Dat is een subtiele olijftint met enkele grijze toetsen. RAL 7002 past erg goed bij landelijke veranda’s.

alu veranda ral 7002 kleur
RAL 7002 alu profielen met een traditionele gevelsteen; de perfecte combinatie

RAL 1019 (STRUCTUURLAK)

RAL 1019 is een grijsbeige kleur. Ze sluit mooi aan bij de traditionele gevelstenen van een pastorijwoning. Omdat dit een vrij licht kleur is, oogt ze minder zwaar dan pakweg zwarte profielen.

De kleur RAL 1019 heeft een beige schijn met grijze toetsen

RAL 7043 (STANDAARD LAK)

Deze RAL-kleur kreeg de naam ‘Verkeersgrijs B’. Het is een vrij donkere grijze tint met enkele subtiele blauwe accenten. Ze lijkt op RAL 9001 maar is nog iets lichter.

alu profielen kleur ral 7043
Een prachtig woonveranda in de kleur RAL 7043

RAL 1013 (STANDAARD LAK)

Tot hiertoe zagen we voornamelijk veranda profielen met een donkere kleur. Maar je kan ook voor de andere kant van het kleurenspectrum kiezen. Oesterwit is de naam van RAL-kleur nummer 1013. Het is een gebroken wit met een genuanceerde gele schijn. Bij klassieke veranda’s en terrasoverkappingen past deze kleur erg goed.

Witte aluminium profielen? Kies voor de kleur RAL 1013

Bezoek onze toonzaal

Voor meer inspiratie brengt u best een bezoek aan onze toonzaal in Herentals. Daar geven we graag een woordje uitleg over de vele kleuren en afwerkingen, en kunt u ook door onze RAL-kleurenwaaier bladeren. 

Inhoud

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.