Verandabouw van A tot Z

Een stappenplan voor de bouw van uw veranda.

Bespreek uw plannen.

Wij komen graag bij u langs om een offerte te maken. Gratis en vrijblijvend.
Gratis offerte

Voorbereiding op de verandabouw

Zoals het spreekwoord zegt: goed begonnen is half gewonnen. Elk project start met een voorbereidingsfase. We vertalen uw wensen naar een ontwerp op maat en starten dan pas met de effectieve verandabouw.

Afspraak

Alles start met een goed gesprek. Tijdens een afspraak bij u thuis of in onze toonzaal bespreken we de veranda van uw dromen. Je kiest zelf de vorm, afmetingen, stijl (landelijk, modern...), kleur, vloerbekleding, verlichting, enz.

Ontwerp en offerte

Op basis van uw wensen maken we een voorontwerp van de veranda. U krijgt tevens een gedetailleerde offerte.

Akkoord

Bij een akkoord starten we met de voorbereidingen. We maken een planning op en bestellen het nodige materiaal. Uiteraard houden wij u steeds op de hoogte.

Formaliteiten

Afhankelijk van de grootte van uw veranda en de gemeente waar u woont, is er een meldingsplicht of een stedenbouwkundige vergunning nodig. Wij begeleiden u doorheen deze procedure. Meer info >

Veranda plaatsen stap-voor-stap

Een veranda plaatsen verloopt in meerdere fasen. Net daar ligt de sterkte van Verandaland Perfecta: al deze stappen voeren we zelf uit. U heeft dus één aanspreekpunt. En veel minder zorgen.

Grondwerken

Het bouwavontuur start met de grondwerken. We plaatsen stevige funderingen waarop de verandaprofielen rusten. Vloerisolatie voorkomt koudebruggen en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Indien nodig maken we de plaats waar de veranda komt vrij, door bijvoorbeeld een bestaand terras uit te breken. Meer info >

Breekwerken

Een veranda dient vaak als woonextensie – als een verlengstuk van de woonkamer of keuken. Wij breken gevelstenen en ramen uit om de ruimte open te trekken. Indien nodig plaatsen we een metalen ligger om de structurele integriteit van het gebouw te garanderen. Bij deze breekwerken proberen we de hoeveelheid stof en overlast steeds tot een minimum te beperken.

Metselwerken

Sommige veranda’s bevatten metselwerk. Dat kan een laag muurtje zijn waar de profielen op rusten of een complete muur. Wij zorgen ervoor dat alles naadloos aansluit op de gevel van uw woning. Niet alleen de bakstenen, maar ook de voegkleur. Meer info >

Bouw veranda

Het grootste deel van de verandabouw bestaat uit het plaatsen van de aluminium profielen. Die werden in ons eigen atelier in Herentals reeds geassembleerd. Op deze manier voorzien we een vlekkeloze montage op de werf. Het glas wordt ook geïnstalleerd volgens de regels van de kunst.

Dakwerken

Het grootste deel van de verandabouw bestaat uit het plaatsen van de aluminium profielen. Die werden in ons eigen atelier in Herentals reeds geassembleerd. Op deze manier voorzien we een vlekkeloze montage. Het glas wordt ook geïnstalleerd volgens de regels van de kunst.

Technieken

Een veranda vraagt allerlei technieken, zoals stopcontacten, verlichting, ventilatie, verwarming, koeling, water… Onze vakmannen zorgen voor alle leidingen en aansluitingen. Voordat we het project afleveren testen we alle technieken om een correcte werking te garanderen.

Vloeren

Onze verandabouw bestaat uit totaalprojecten. Het is dus logisch dat we ook de vloerbekleding plaatsen. Natuursteen, keramische tegels, parket … aan keuze is er geen gebrek. U kiest zelf uw favoriete materiaal en ontwerp, en onze vloerders leggen alles volgens de regels van de kunst.

Bepleistering

De binnenkant van de veranda wordt netjes afgewerkt met pleister of Gyproc. Alles wordt schilderklaar opgeleverd.

Eindafwerking

In de laatste stap van uw verandabouw werken we de laatste puntjes af: vliegendeur plaatsen, zonwering ophangen, spots installeren, enz. Zo is alles klaar om volop van uw nieuwe woonuitbreiding te genieten.

Wat na de verandabouw?

Wij voorzien een verandabouw van A tot Z. Onze service stopt dus niet bij de oplevering. Zelfs na de plaatsing kunt u op ons rekenen. Is er bijvoorbeeld een raam gesneuveld, of wilt u toch graag een vliegendeur? Contacteer ons. Wij helpen u graag verder!

Op zoek naar een verandabouwer?

Zoekt u een verandabouwer? Dan bent u aan het juiste adres. Met meer dan 18 jaar ervaring, +1500 tevreden klanten en een eigen team van vakmensen zijn wij uw ideale partner. Wij realiseerden honderden projecten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Maak een afspraak om uw plannen te bespreken en ontvangen een offerte voor uw droomveranda. Gratis en vrijblijvend.

Bouwverlof
Bouwverlof van vrijdag 12 juli t.e.m. maandag 5 augustus. Terug geopend op dinsdag 6 augustus.

Download onze gratis brochure

Boordevol inspiratie voor uw nieuwe veranda of pergola, rechtstreeks naar uw inbox verzonden.